Setari Cookie-uri

Veste buna: Barbatii NU sunt programati sa insele!

Barbatii sunt mai atrasi de sex decat femeile dar asta nu inseamna ca ar trebui sa inghitim galusca impusa cultural, crezand neaparat ca ei "ar fi in mod natural, programati sa insele". Marea majoritate a barbatilor sunt fericiti fiind in mod natural, monogami arata The Good Men Project.

Iar pentru ca generatia urmatoare sa fie inzestrata cu gene mai bune, trebuie sa te asiguri ca puiul tau va supravietui destul de mult pentru a se reproduce la randul sau, ceea ce este un castig din punctul de vedere al evolutiei, argumenteaza Smiler.

Avand la indemana atat de multe evidente istorice in legatura cu preferinta barbatilor fata de o singura partenera, prezenta unui sistem neuronal care se pare ca intr-adevar favorizaeaza aceasta, beneficiile pe care le au in plus copiii crescuti de catre doi parinti, dar si logica grijei fata de copii, atat timp cat ei sunt suficient de maturi incat sa se poata auto-sustine, arata ca am evoluat catre acest moment cand avem nevoie de un singur partener pentru un numar indelungat de ani.

Admit ca nu pot demonstra pe deplin ce s-a intamplat pe aceasta scara a evoultiei dar totusi ce altceva poate sa explice aceasta serie de descoperiri privind comportamentul monogam al barbatilor?

Citește și:


Sursa: Garbo.roCiteste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Nu te mai iubesc, draga mea...
Barbatii preiau rolul femeii: Ei vor copii, ele cariera
Ce ii determina pe barbati sa insele?

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.