Iubirea... poate fi nemuritoare!

Chiar si o relatie stelara isi poate pierde stralucirea in timp. Dar nu e cazul sa ne ingrijoram sau sa intram in depresie din cauza asta. Fericire, pasiune si sex nemaipomenit cam acestea sunt ingredientele unei relatii aflate la inceput, atunci cand ne-am indragostit, atunci cand credem ca ne-am gasit fericirea... E adevarat, insa, oamenii se schimba, relatiile se schimba.

Chiar si o relatie stelara isi poate pierde stralucirea in timp. Dar nu e cazul sa ne ingrijoram sau sa intram in depresie din cauza asta. Fericire, pasiune si sex nemaipomenit – cam acestea sunt ingredientele unei relatii aflate la inceput, atunci cand ne-am indragostit, atunci cand credem ca ne-am gasit fericirea... E adevarat, insa, oamenii se schimba, relatiile se schimba.
cuplu
In cazul unor cupluri se intampla ca cei doi sa infloreasca si sa se descopere pe parcursul vietii; alte cupluri nu se descurca la fel de bine iar iubirea dintre ei isi pierde din stralucire. Ce se intampla atunci cand iubirea isi pierde din intensitate?

Nu vi s-a intamplat si voua sa va indoioseze doi batranei tinandu-se protector de mana si zambindu-si cu pasiune? Par incredibile astfel de momente si primul gand este acela ca ravnim cu ardoare sa traim si noi o astfel de iubire.

Citește și:

Stephen J. Johnson este doctor in psihologie iar prin intermediul site-ului Good Men Project, Johnson vorbeste despre relatiile de iubire si despre cum le putem face sa dureze, care sunt ingredientele unui parteneriat fructuos si tehnicile prin care putem sa depasim perioadele furtunoase din vietile noastre impreuna.

“Ca terapeut de cuplu aflat in practica de 40 de ani (si casatorit de aproape 35 de ani), am invatat un lucru: Chiar si cele mai astrale relatii isi pierd din stralucire peste timp. Insa eu ii ajut pe oameni sa inteleaga cum isi pot revitaliza iubirile, pentru o perioada lunga de timp”, spune specialistul.
Cercetarile arata ca in zilele noastre, oamenii cauta parteneriate “interesante”. Ei isi doresc ca iubitii pe care si-i aleg sa le imbogateasca viata si alaturi de acestia sa creasca peste timp.

Citește și:

Un alt psiholog, Gary W. Lewandowski Jr, profesor la Universitatea Monmouth din New Jersey vorbeste despre “propria-expansiune” un termen care se refera la modul cum oamenii invata despre ei insisi prin intermediul relatiilor lor. Cu cat expansiunea se poate produce mai mult, cu atat satisfactia si angajamentul este mai serios. In astfel de relatii, partenerii nu se pierd pe ei insisi ci crescfrumos. Anumite caracteristici si obiceiuri care nu faceau parte in trecut din identiatea lor, ajung sa fie exprimate si devin chiar esentiale.

Un studiu care a avut ca subiecti partenerii din 1,500 de cupluri care au fost impreuna mai bine de 5 ani si care au marturisit despre relatia lor ca este puternica si incarcata de angajament. Studiul asupra legaturii existente in cadrul acestor cupluri au scos la iveala 6 caracteristici comune:

Citește și:

1. Intre cei doi exista o atractie fizica profunda

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri