Setari Cookie-uri

Ma simt singura in... doi

Cand o relatie este stabila, cei doi se sprijina reciproc, orice situatie din afara este dezbatuta si comentata, iar caminul reprezinta fara indoiala locul unde consecintele faptelor de viata negative se remediaza sau se incheie. Orice situatie buna sau dificila e impartasita.Comunicarea verbala este sustinuta, iar sexul, legatura importanta in cuplu si cel care desparte o prietenie de o frumoasa poveste de dragoste, da savoare, bucurie si implineste in mod plenar comunicarea.

A tine aprinsa flacara pasiunii si a mentine un nivel satisfacator de dialog cu partenerul de cuplu in pofida trecerii anilor ne scuteste de suferinta si de esec sentimental. Iesirile impreuna, vizionarea unui film, o cina pregatita in doi, povestirea intamplarilor de peste zi, gasirea unui timp pentru acest impreuna, existenta confidentelor, armonizarea diferentelor, certurile trecatoare, impacarile linistitoare sunt doar cateva dintre aspectele care contribuie la mentinerea vitalitatii unei relatii.Indiferent daca ne convine sau nu, suntem datori in primul rand fata de noi insine si apoi fata de celalalt sa ne facem viata frumoasa si sa traim pana la adanci batraneti intens cu aura iubirii langa noi.

Caci nu sta scris nicaieri ca avem libertatea distructiva de a darama in mod constient sau nu bazele pe care am cladit relatia de cuplu. Putina atentie, putina rugaciune, putina bunavointa ne pot salva de flagelul singuratatii in cuplu.

Vorba dulce, surasul, respectul, dorinta sexuala sunt doar cateva dintre ingredientele unui trai onest in doi si, daca viata ne joaca o festa, sa avem curaj si hotarare, sa fim persoane voluntare, care stiu cand au nevoie de un observator specializat – psiholog, caci o calitate mai buna a relatiei ne motiveaza sa invingem majoritatea problemelor. Si chiar insasi aparitia singuratatii in cuplu poate fi o incercare pe care o vom depasi cu succes daca vom sti sa o observam.

Sta in puterea noastra sa salvam dragostea care da viata unui cuplu stabil dornic sa si implineasca menirea!

Autor: Dr. Psiholog Mirela Zivari
Institut: www.terapiam.ro

Citeste articolul integral pe Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.