Setari Cookie-uri

Metode si obiceiuri de Sarbatori prin care iti poti afla soarta in iubire

Cine nu ar fi curios sa stie dinainte ce persoana i-a fost harazita sa-i fie alaturi? Sau care ii este destinul in iubire? Iubirea a avut dintotdeauna haz si savoare... Iata cateva dintre cele mai cunoscute metode si obiceiuri de Craciun prin care iti poti afla perspectivele in casatorie si iti poti afla destinul in iubire.

Totodata, in anumite tari europene, aduce ghinion sa dai jos vascul folosit pe post de decoratiune de Craciun. El este pastrat pana la Craciunul urmator cand este inlocuit cu un altul. Se spune ca mladitele de vasc vechi, ramase de la Craciunul care a trecut, trebuie ingropat in pamant de o femeie nemaritata. In caz contrar, cei care s-au sarutat sub acel vasc vor deveni dusmani.

Arderea vascului reprezinta si el un obicei ce era folosit in vremuri de demult de tinerele fete pentru a afla care le sunt perspectivele de casatorie. Ramurelele de vasc ramase de la Craciunul anterior erau aprinse, iar flacara pe care o scoteau era un indiciu pretios in descifrarea tipului de casatorie care ii erau harazite persoanei respective. Daca vascul ardea linisit, cu flacari regulate, insemna ca persoana respectiva va avea parte de fericire si liniste in relatia sa maritala. Daca flacara imprastia scantei inseamna ca sotul persoanei respective va avea un temperament dificil, irascibil, iar relatia celor doi va fi una “cu scantei”.

Citește și:

In vremurile de odinioara, gestul unui barbat de a saruta o femeie sub vasc echivala cu o propunere in casatorie. Mai mult, in anumite culturi, unui barbat ii era permis sa sarute o fata sub vasc doar daca rupea o bobita de pe mladita de vasc si i-o inmana fetei respective odata cu sarutul. Bobitele pe care le daruia fetei erau echivalente cu saruturile pe care le primea. Cand bobitele de vasc se terminau, incetau si saruturile. In cazul in care esti necasatorita si nu primesti niciun sarutat sub vasc este perceput drept semn ca nu te vei marita in anul respectiv.

Elementul animal in descifrarea destinului sentimental

Elementul animal intervine si in in metodele de a-ti afla ursitul. In anumite tari europene, se pastreaza obiceiul prevestirii viitorului amoros prin “lovirea porcului”. De Craciun, femeile tinere si nemaritate obisnuiesc sa loveasca usor, cu un bat, mai multi porci care se afla intr-o ograda. Daca primul care guita este un porc tanar inseamna ca sotul persoanei respective va fi tanar. Daca primul porc care guita este batran inseamna ca sotul persoanei respective va fi mai in varsta.

Citește și:

Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Iti recomandam si articolele:

15 superstitii si credinte populare de Craciun

Cele mai cunoscute superstitii romanesti despre Craciun

Superstitii despre iubire si Craciun


Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.