Setari Cookie-uri

Cum ne reconstruim relatia de cuplu?

Increderea este unul dintre ingredientele esentiale intr-o relatie.

Putem fi compatibili in pat, putem avea aceleasi teluri, vise si dorinte. Dar fara incredere, toate acestea inseamna nimic.

Multi dintre noi gandim si simtim astfel.

Reconstruirea relatiei de cuplu

Uneori viata ne supune la mari incercari peste care unii trecem, altii renuntam, devenim adesea mai puternici, mai intelepti. Sunt experiente de viata din care unii invatam, altii facem compromisuri sau alegem cum vrem sa fie viata noastra. In cazul unora, increderea acordata altor persoane nu este un lucru greu de realizat. Adesea increderea este perceputa ca o investitie in celalalt.

Cum ne reconstruim relatia de cuplu?

Fiecare mariaj are momentele sale de vulnerabilitate, mai ales în trecerea de la o etapa de dezvoltare la alta cand asa cunoscuta ordine de zi sufera rasturnari. Sunt asa numitele tranzitii, de exemplu tranzitia de la etapa cuplului necasatorit la cea de cuplu casatorit, sau tranzitia de la cuplul casatorit fara copii, la cuplul cu copii mici.

Citește și:

Alte tranzitii care vulnerabilizeaza cuplul marital pot fi: instrainarea unuia de celalat, infidelitatea partenerului, intrarea copiilor la scoala, adolescenta, plecarea copiilor de acasa sau cuibul gol, pensionarea. Dupa cum se vede, din momentul în care apar copiii, cei doi parteneri mai au un nou rol care le capaciteaza o mare parte din resurse si concureaza cu cel de sot/sotie, rolul de parinte. Efortul de permanenta împrospatare si întarire a vietii maritale este concurat de rolurile parentale care ofera multe bucurii si chiar tentatia de a investi exclusiv în ele. Si, astfel, se ajunge în situatia în care cei doi devin parinti si uita sau cred ca nu mai au timp pentru a fi sot si sotie.

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.