Dependenta de dragoste!

Dependenta de dragoste!
Kudika
21 August 2012

Cei dependenti de dragoste sunt in general obisnuiti cu sperantele disperate si temerile aparent vesnice.

Temandu-se de respingere, suferinta, experiente noi, si avand putina incredere in abilitate lor de a inspira iubire si in dreptul lor de a fi iubit, ei asteapta, isi doresc si spera la iubire, poate una dintre cele mai necunoscute experiente pentru ei.

Dependenta sexuala este similara celorlalte comportamente compulsive; o intorsatura potential distructiva intr-o activiatea ce are drept scop imbunanatirea vietii. Definirea dependentei de sex depinde mai putin de comportamentul in sine si mai mult de motivatiile personale.

Foto: Shutterstock.com

Dependenta sexuala consta in lipsa capacitatii de a controla sau amana sentimentele sau actiunile de natura sexuala. Nevoia de excitare se substituie celei de intimidate. In final, cautarea acesteia devine mai importanta decat familia, cariera, chiar sanatatea si siguranta personala.

In timp preocuparile sexuala inregistreaza o crestere din punct de vedere al timpulu si energiei, dependentul de sex urmeaza o rutina conform careie acesta actioneaza pe baza dorintelor, fapt urmat de sentimente de respingere, rusine, disperare si confuzie.

Poate fi folositor sa supunem definitiile dependentei unei analize mai atente.Dependenta se caracterizeaza prin utilizarea sau exercitarea repetata, cautarea compulsive a unei substante sau actiuni in ciuda consecintelor de ordin social, psihologic si/sau fizic.

Citeste articolul integral Dependenta de dragoste si sex pe Psiholife.ro

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri