Setari Cookie-uri

Nunta ca in povesti sau nunta ca in filme?

Visam la nunta perfecta, insa fara a constientiza ca modelele sunt, adesea, irealizabile.

Ne inspiram, atunci cand pregatim in minte nunta perfecta, din filme si povesti, din ce am citit in fel de fel de carti, din ce am vazut in cine stie ce poveste ecranizata care ne-a intrat in inima, din cele mai reusite evenimente la care am participat cu diferite ocazii.

Apoi facem liste: liste cu ce ne dorim, liste cu bugetul, liste cu invitati, liste de cumparaturi, diagrame ale desfasurarii propriu-zise a pregatirilor pentru nunta...

Avem grija sa nu cumva sa uitam ceva sau de cineva, sa fie totul notat, totul anuntat, totul rezervat, totul pregatit si, totusi, ne dorim ca mirele sa ne faca o surpriza care sa ne taie respiratia cu fix 5 minute inainte de a ti se spune ca sunteti robul si roaba Domnului.

Si, totusi, sa ne lamurim: vrem o nunta ca in povesti sau o nunta ca in filme? Pentru ca lucrurile sa fie cat se poate de clare, vom folosi o structura simetrica a analizei.

Citește și:

Invitatii:

- In povesti, invitatii de seama sunt speciali in felul lor: fie mananca prea mult, fie beau prea mult, fie vorbesc cu animalele – cine isi doreste asemenea invitati la nunta?

- In filme, invitatii de seama sunt cei care intretin atmosfera, insa intotdeauna exista unul buclucas.

Castig de cauza: nunta cinematografica, de obicei problemele din filme sunt mai putine.

Meniul:

- In povesti, mesele sunt pline de „bucate alese”, dar nu se pomeneste despre costurile acestora – s-a ocupat Sfanta Vineri de achitarea notei de plata (soacra mica);
- In film, invitatii nu au timp de masa: intai are loc toast-ul, apoi atentia este redirectionata pe ringul de dans sau pe vreun cuplu care se cearta.

Aici nu stiu pentru care varianta sa optez: eu sunt o gurmanda, nu pot renunta la mesele pline din basme, insa nici o noapte intreaga de dansat cu toti cei dragi nu pot refuza.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.