Setari Cookie-uri

Cele mai des intalnite motive pentru casatorie

Motivele are stau la baza mariajului sunt dintre cele mai diverse, de la presiunea/tachinarile anturajului pana la schimbarea numelui de familie. Iata cateva dintre cele mai intalnite situatii.

Foto Versta / Shutterstock

2. Spirit revansard

Unele persoane aleg sa faca acest pas doar din dorinta de a le da peste nas “binevoitorilor” care nu le prevesteau o relatie de lunga durata sau care nu oboseau sa le deseneze un viitor incert si probabil presarat cu multe si diverse suferinte in legatura cu viata de cuplu. Iar satisfactia de a dansa la nunta de argint sau chiar de aur reprezinta un motiv suficient, care nu isi pierde din insemnatate peste ani.

3. Acelasi nume de familie

Se pare ca acest lucru are capacitatea de a intari o relatie deja puternica si a amplifica sentimentele care o anima. In plus, viitorii copii vor avea acelasi nume de familie si vor fi scutiti pe viitor de intrebari incomode din partea curiosilor. Sau poate ca unul dintre parteneri doreste sa se delimiteze cu totul de familia naturala (excludere, diverse conflicte) si sa inceapa o noua viata alaturi de ales/aleasa, sub auspiciile unui nume de familie comun.

Citește și:

4. Dragoste

Nu este niciodata un motiv supraevaluat: o persoana pe care o iubesti din tot sufletul, care te-a vazut si in momente bune si in momente in care ai fost la pamant, care te iubeste cu tot cu defecte si calitati, cel mai bun prieten, cel mai bun sfatuitor, umarul pe care sa te sprijini la greu, aliatul tau in toate diferendele, partenerul de nebunii, jumatatea ta, care te completeaza ca un puzzle… iar atunci cand va iubiti, cu siguranta lista poate continua la nesfarsit, pentru ca iubirea nu cunoaste limite.

5. Uniune spirituala

Pentru unele persoane este extrem de important, inainte de toate, un legamant facut inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor, care sa le consfinteasca relatia si sa le asigure nota de autenticitate de care au nevoie. Pentru acesti oameni, cununia religioasa reprezinta unul dintre cele mai romantice si incarcate de profunzime gesturi pe care le-ar putea face intr-o relatie, mai ales daca se intampla sa provina din familii destramate. Atunci isi doresc un inceput al vietii de familie situat sub pavaza protectoare a Divinitatii, ajunsa la ei sub forma acestei sfinte Taine.

Citește și:


Foto Andrii Kobryn / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.