Setari Cookie-uri

De ce se poarta verigheta pe al patrulea deget al mainii stangi?

Mereu m-am intrebat de ce verigheta se poarta pe al patrulea deget al mainii stangi, asa ca am cautat raspunsul. Unul care mi s-a parut interesant si destul de logic isi are originile in secolul al XVII-lea, intr-o ceremonie ortodoxa. Preotul trecea inelul pe langa primele trei degete, enuntand “In numele Tatalui”, pentrul primul deget, “In numele Fiului” pentru al doilea deget si “In numele Duhului Sfant” pentru al treilea deget. Se oprea la al patrulea deget pe care si punea inelul. Personal consider ca pe inelar arata cel mai bine un inel, deci varianta mea ar fi ca se purta verigheta pe al patrulea deget pentru ca asa era mai elegant. Dar nu ma luati in seama.

De ce se arunca buchetul si jartiera miresei?

In secolul al XIV rochia miresei era sfasiata de oaspeti pentru ca se spunea ca iti aduce noroc o bucatica din rochia proaspat casatoritei. Pentru a evita neplacerea de a ramane golase in vazul lumii, mieresele au inceput sa arunce cate ceva din propria vestimentatie. Poate de aceea au optat pentru jartiera.

Iar buchetul de flori se arunca pentru ca norocul miresei sa fie transmit si altei tinere care doreste sa se marite.

Petrecerea burlacilor?

Dupa cum probabil stiti, barbatii spartani erau obisnuiti sa petreaca tot timpul impreuna inca de la o varsta frageda. Cand unul dintre ei se insura, dadea o petrecere unde isi invita prietenii apropiati pentru a-I fi alaturi cand spune “Adio!” burlaciei.

In timpuri mai moderne, au ajuns sa fie nelipsite de la acest soi de petreceri si domnisoarele care danseaza la bara. Sa fie asta o noua traditie?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.