Setari Cookie-uri

Sa nu te vada mirele inainte de ceremonie!

Cum bine cunoasteti, din timpuri foarte vechi fetele erau maritate de tatii lor cu acei pretendenti care plateau cel mai mult. Petitorii isi vedeau aleasa inimii abia la ceremonie, cand era prea tarziu ca sa dea inapoi. Sau in cazuri extreme, chiar plecau si miresele mai putin frumoase ( nu folosesc cuvantul “urate” pentru ca orice femie este frumoasa in ziua nuntii ei!) aveau ghinion in gasirea altui sot. De aici si obiceiul ca mirele nu trebuie sa vada mireasa inainte de ceremonia de casatorie.

Initial, nasii purtau in maini faclii aprinse, cu timpul s-au adoptat lumanarile, acestea fiind simbol al curiei mirilor, al luminii darului de sus i al bucuriei nuntailor.

In semn de recunostinta, mirii le ofera daruri bogate nasilor.

Sarutul

Acest moment de incheiere al ceremoniei mi se pare foarte romantic. In Roma Antica dar si in Evul Mediul sarutul era semn de incheiere a unui acord. Si in zilele noastre are aceeasi semnificatie.

Sarutandu-se, mirii isi pecetluiesc juramintele facute.

De ce nuntile se tin sambata?

Initial, nuntile se tineau duminica pentru ca era ziua din saptamana in care nu se muncea. Dar in urma revolutiei puritate din Anglia secolului al XII-lea, pentru ca puritanistii nu considerau poprivit celebrarea unei nunti duminica, adica ziua de Sabat.

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.