Ce obiceiuri se succed in cadrul unei nunti

Ce obiceiuri se succed in cadrul unei nunti
Kudika
11 Decembrie 2007

Nunta este o zi plina de emotii, la care visam inca din copilarie. Este adevarat ca fiecare din noi viseaza la acest eveniment in mod diferit, insa nunta are si o serie de momente care in general trebuie respectate, ce tin de obiceiuri si traditii. La noi in tara acestea difera de la o zona la alta, iar astazi mirii de multe ori isi aleg din multitudinea de obiceiuri si traditii pe acelea care le plac mai mult. Sunt si cupluri care aleg sa nu respecte nimic din ceea ce este traditional de nunta. Oricum este bine de stiut care sunt aceste obiceiuri, care este insemnatatea si succesiunea lor.

Urmeaza un moment mult asteptat, si anume aruncatul buchetului de catre mireasa si aruncatul jartelei de catre mire. Astazi aceste avenimente au fost transformate in momente haioase, cand mirele trebuie sa ia jarteaua miresei cu dintii.

Dupa aceasta invitatii ofera cadourile de casa noua si pleaca, insa spre casa mirilor unde petrecerea continua. Mirele trebuie sa treaca pragul casei (camerei de hotel) cu nevasta sa in brate, intrand astfel impreuna in caminul lor. Apoi nunta se incheie si peste cateva zile cei doi insuratei pleaca in luna de miere unde isi petrec inceputul casniciei intr-un mod cat mai frumos.

Sunt si traditii imprumutate, cum ar fi: "something old, something new, something borrowed, something blue", adica “ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat si ceva albastru”, mirele sa nu vada mireasa inaintea prezentarii la altar, costumatia cavalerilor si domnisoareloe de onoare sa fie identica etc.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri