Setari Cookie-uri

Promisiunea dragostei eterne

Nimic nu se compara cu ziua nuntii, cu acele emotii puternice, cu frumusetea miresei in rochia ei alba si atmosfera de basm ce invaluie orice persoana din jurul mirilor. Zi plina de traditii, de simboluri, de magia unor momente unice in viata.

Nimic nu se compara cu ziua nuntii, cu acele emotii puternice, cu frumusetea miresei in rochia ei alba si atmosfera de basm ce invaluie orice persoana din jurul mirilor. Zi plina de traditii, de simboluri, de magia unor momente unice in viata.

In fata altarului, cei doi marturisesc juramintele dragostei ce urmeaza sa fie binecuvantate de Cel de Sus si de preotii ce ii cununa.

Am adunat mai jos cateva traditii frumoase care insotesc fiecare nunta si ale caror simboluri sunt emotionant de frumoase. Aproape toate cu origini vechi in timp au dainuit pana in zilele noastre datorita frumusetii lor desavarsite si a conotatiilor pe care le aduc in ziua cea mai emotionanta a celor doi indragostiti.

Verigheta – promisiunea dragostei eterne


Aceasta traditie a verighetelor se pare ca isi are originea in Egipt, unde simbolizau promisiunea dragostei eterne a fiecarui partener. De asemenea Verigheta se punea pe al patrulea deget de la mana stanga pentru ca se considera ca pe acolo trece “vena amoris”, cea care reprezinta vena dragostei si face legatura direct cu inima. Punerea inelului pe degetul partenerului reprezinta juramantul dragostei eterne si al devotamentului.

Sarutul mirilor- simbol al oficializarii relatiei


Acest obicei dateaza din timpul romanilor si simboliza legatura puternica intre cei doi indragostiti. Nici o ceremonie nu era acceptata fara sarut si, mai mult, o logodna in care cei doi indragostiti nu se sarutau era considerata fara nici o valoare. Sarutul reprezinta practic legatura legala dintre miri.

Unirea mainilor drepte – unirea a doua vieti intr-un singura


Mana dreapta simbolizeaza putere, posibilitati si scop. Astfel ca cei doi miri isi unesc mana dreapta in semn ca pot conta unul pe celalalt, in semn de incredere si de ajutor reciproc. De asemenea acest obicei simbolizeaza unirea a doua vieti intr-una singura.

Spargerea paharului - “spargerea ghinionului”


Se spune ca, daca in ziua nuntii spargi un pahar ori un vas ai alungat spiritele rele si cuplul va avea noroc. Spargerea unui vas simbolizeaza faptul ca nunta este “intr-un ceas bun”. Acesta este un obicei evreiesc si inseamna distrugerea templului Ierusalimului. De asemenea unele persoane obisnuiesc sa pastreze bucatele din paharul sau vasul spart caci se spune ca ar aduce noroc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.