Setari Cookie-uri

Nunta cu mire in fusta

Fiecare neam si-a deprins, de-a lungul timpului, propriile obiceiuri in cadrul ceremoniei de casatorie. Fel si fel de superstitii vin sa sustina speranta de casatorie sau din contra, sa o spulbere. Si toate acestea se datoreaza importantei (pe buna dreptate) pe care omul o acorda nuntii.

Astazi femeile cauta barbatii cu bani! La scotieni zestea insa o avea mireasa. In functie de zestre era posibil sa fie mult mai atragatoare tanara fata.

Nunta cu dar inseamna sa aducem cadouri (sau bani)? Ei bine, pentru scotieni aceasta expresie sugera faptul ca tatal miresei organizeaza nunta si aduce mancarea si bautura. Daca nunta nu era cu dar, atunci era clar ca fiecare invitat trebuia sa aduca mancare si bautura si, de regula, in aceasta situatie nuntile durau mai multe zile.

Rochia miresei putea avea orice culoare, albul a fost introdus de regina Victoria, care a purtat la nunta ei o superba rochie de mireasa de un alb stralucitor. Miresele scotiene insa imbracau orice culoare, mai putin verdele (culoarea zanelor) si negrul (sugera doliu).

Incursiunea in traditiile tuturor popoarelor din lume este deosebit de interesanta si totodata ne ajuta sa identificam originea obiceiurilor de nunta actuale. Mai mult, ne putem inspira si crea idei noi in organizarea si desfasurarea petrecerii de nunta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.