Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai crezute mituri despre casatorie

Orice eveniment foarte important din viata omului a capatat de-a lungul timpului conotatii mistice, i-au fost asociate tot felul de superstitii si mituri care au drept scop o previziune a celor ce vor urma: a fost o alegere buna sau una care anunta... riscurile unui esec.

Tot legat de verighete mai exista o superstitie care spune ca este un semn rau scaparea verighetelor pe jos in ziua nuntii.

Sa nu te vada mirele inainte de casatorie

Conform mitului aduce ghinion ca mirele sa te vada in rochia de mireasa inainea cununiei. De fapt acest mit isi are radacinile in obiceiurile stravechi, cand fata era imbracata mireasa si aranjata cat mai fumos, iar mirele nu o vedea decat in fata altarului, fata astfel "gatita" fiind o surpriza pentru el, care niciodata nu a mai vazut-o atat de frumoasa. Mirele urma sa se bucure in ziua nuntii de frumoasa mireasa ce avea sa ii ramana alaturi pentru tot restul vietii.

Rochia alba de mireasa

Obiceiurile noastre impun ca rochia de mireasa sa fie alba, simbolizand puritate. Dar daca alegeti sa purtati o rochie colorata? Iata ce simbolizeaza fiecare culoare pentru rochia de mireasa:
Citește și:

Mireasa in alb – dragoste pura, fidelitate, casnicie “ca la carte”.

Mireasa in roz – veselie, inocenta, suflet cald, o casnicie in care relatia dintre cei doi ascunde o puternica prietenie.

Mireasa in albastru – relatie rationala, casnicie pasnica, profunda, frumoasa si plina de necunoscut.

Mireasa in rosu – dragoste pasionala, casnicie plina de vitalitate, romantism, energie, dar totodata si de controverse, certuri si impacari furtunoase. Rosul e culoarea dragostei pasionala, arzatoare si fara sfarsit.

Mireasa in verde – casnicie frumoasa, calma, care anunta bunastare, echilibru si speranta.

Mireasa in portocaliu – casnicie pasionala, cu multe urcusuri si coborasuri.

Mireasa in galben – casnicie frumoasa, reusita, presarata cu mici gelozii.

Mireasa in violet – anunta bucurii, vitalitate, nou, nonconformism.

Citește și:

Mireasa in gri – conform superstitiilor urmeaza o viata lipsita de speranta, depresiva.

Mireasa in negru – conform miturilor, divortul este foarte aproape. Insa miresele care aleg aceasta culoare (destul de rare ce-i drept) poate sunt doar nonconformiste.

Ne dorim atat de mult sa cunoastem viitorul, sa avem o siguranta mai mare in privinta lui incat nascocim semne ce ar putea prezice urmarea fiecarei alegeri pe care o facem. Realitatea insa o cladim noi insine.

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.