Setari Cookie-uri

Sindromul Bridget Jones De ce vor femeile sa se casatoreasca inainte de 30 de ani?

Daca in urma cu 10 ani, varsta de 30 de ani era considerata varsta ideala pentru casatorie, astazi stacheta a coborat la 26 de ani, iar varsta ideala pentru a avea un copil este reprezentata de 27. Femeile isi doresc casatoria si o viata intreaga petrecuta alaturi de acelasi partener, iar faptul de a locui impreuna cu acesta si chiar faptul de a avea un copil impreuna nu mai este perceput drept un angajament solid.

Cu siguranta va este familiar personajul Bridget Jones din filmul “Jurnalul lui Bridget Jones” - stereotipul femeii trecute de 30 de ani, fara un partener, fara o cariera stralucita, fara perspectiva de a-si intemeia o familie, plangandu-si de mila si privindu-si viitorul printr-un pahar gol de vin. Ei bine, conform unui sondaj de opinie realizat recent in Marea Britanie, acest prototip al femeii singure si nefericite le inspaimanta pe femei, determinandu-le sa se intoarca la valorile traditionale si sa-si doreasca casatoria Stigmatul atasat femeilor nemaritate si trecute de 30 de ani inca persista in mentalitatea societatilor moderne, iar presiunea exercitata asupra femeilor singure este resimtita de acestea.

Conform Studiului Mariajului si al Casatoriei realizat recent in Marea Britanie, femeile isi doresc sa se casatoreasca la o varsta mai tanara decat cea la care doreau sa se casatoreasca in urma cu 10 de ani. Studiul a fost realizat de revista More si a avut in vedere opiniile a 2000 de femei din Marea Britanie in varsta de 20 de ani si peste 20. Daca in urma cu 10 ani, varsta de 30 de ani era considerata varsta ideala pentru casatorie, stacheta a coborat astazi la 26 de ani, iar varsta ideala pentru a avea un copil este considerata varsta de 27 de ani. Multe dintre femei au declarat ca s-ar simti nefericite daca nu s-ar marita dupa varsta de 25 de ani si doar un procent de 15% dintre femei au fost de parere ca varsta de 30 de ani si peste reprezinta varsta potrivita pentru a spune “da”.

Citește și:

De asemenea, cercetarile efectuate au aratat ca 8 din 10 femei, adica un procent de 78% - sunt de parere ca mariajul ar trebui sa fie pe viata si ca odata casatorite ar trebui sa aiba si copii. In plus, din persoanele de sex feminin care au raspuns chestionarului, doar 12% au raspuns ca s-ar casatori pentru a le asigura copiilor din casniciile anterioare un viitor stabil si numai un procent de 10% au declarat ca ar fi fericite daca acest lucru s-ar intampla. La fel ca acum 10 ani, majoritatea femeilor inca percep casatorie ca fiind “angajamentul suprem”, pasul final al unei relatii stabile. Femeile isi doresc casatoria si o viata intreaga petrecuta alaturi de acelasi partener, iar faptul de a locui impreuna cu un partener si chiar faptul de a avea un copil impreuna nu mai este considerat un angajament solid intrucat nu inspira siguranta si stabilitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.