Setari Cookie-uri

Si totusi femeile prefera barbatii

Gradul de atractivitatea al unui barbat si felul in care este perceput de ceilalti depind intr-o foarte buna masura de atitudinea sa masculina. Barbatul infailbil, sigur pe el, care are totul sub control indiferent de circumstante, inca simbolizeaza idealul masculine al societatii de astazi.

Care sunt acele trasaturi pe care o femeie le considera cele mai atragatoare la un barbat? Atitudinea modesta? Bunatatea? Calitatea de a fi “la locul tau”? Sarmul? Ei bine, conform unui studiu ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail, atitudinea indrazneata a unui barbat este cea care trezeste interesul in persoanele de sex opus. Femeile se simt atrase de barbatii cu atitudine, curajosi, increzatori in ei insisi, siguri pe ei, cu un comportament si gesturi masculine. In ce a constat insa experimentul? Mai multe persoane au trebuit sa urmareasca 200 de inregistrari video infatisand atat barbati cat si femei ce aplicau pentru un job de manager IT. Protagonistii inregistrarilor, barbati si femei, in mod egal calificati pentru job, au fost supusi aceluiasi interviu in care au fost luati in deradere, fiind destul de timizi si reticenti in ceea ce priveste realizarile lor. Ulterior, participantilor la studiu li s-a cerut sa clasifice candidatii din inregistrari in functie de cum s-au descurcat.

Citește și:

Chiar daca comportamentele barbatilor si ale femeilor au fost identice in cadrul interviului, in viziunea celor chestionati, barbatii nu s-au descurcat atat de bine ca si femeile. Prin urmare, au fost caracterizati drept nesiguri, lipsiti de ambitie, insuficient de increzatori in propriile capacitati, slabi, mai putin pregatiti profesional in comparatie cu femeile. “Cercetarile demonstreaza ca barbatii se lovesc de prejudecati atunci cand vine vorba de comportamentul si atitudinea pe care o adopta in fata celorlalti”, afirma pentru Daily Mail Laurie Rudman de la Universitatea Rutgers din New Jersey. De asemenea, mai afirma aceasta, exista o foarte mare probabilitate ca, pentru a nu fi respinsi, barbatii sa-si suprime anumite emotii si sa se comporte modest si timid. Se poate intampla sa se straduiasca destul de mult in acest sens.

Citește și:

Schimbarile de roluri in societatea moderna de astazi care au permis drepturi si libertati mai multe pentru femei, dar si posibilitatea independentei lor financiare, nu au rasturnat insa si asteptarile pe care societatea le are de la barbati. Chiar daca exista mai multa permisivitate in ceea ce priveste ideea de masculinizare a femeilor si feminizare a barbatilor, gradul de atractivitatea al unui barbat si felul in care este perceput de ceilalti depind intr-o foarte buna masura de atitudinea sa... masculina. Moralmente, in fata sexului slab, barbatii trebuie sa-si dovedeasca si sa-si expuna masculinitatea si puterea, evitand sa-si arate slabiciunile si vulnerabilitatea. Presiunea psihologica care este exercitata asupra barbatilor pentru a-si dovedi calitatile poate avea un efect negativ asupra sanatatii fizice si mentale a acestora , se arata in acelasi studiu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.