Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre petrecerea de nunta

Petrecerea de nunta se organizeaza dificil, multe cupluri incepand pregatirile cu un an inaintea marelui eveniment, mai ales datorita inchirierii localului. Daca ati ales o nunta in care sa respectati traditia, trebuie sa cunoasteti succesiunea evenimentelor in cadrul petrecrii.

Surprizele din partea invitatilor
Daca invitatii au pregatit surprize pentru miri, este indicat ca acestea sa se desfasoare inaintea taierii tortului mirilor. De obicei dupa tort invitatii obisnuiesc sa plece. Invitatii pot face ca si surpriza aducerea unei perechi de dans profesioniste, dar inainte de a discuta cu perechea respectiva trebuie sa se intereseze daca mirii nu au organizat deja o astfel de surpriza pentru invitati. Pot aduce de exemplu pereche sau minitrupa de dans contemporan daca mirii au ales o pereche care danseaza coregrafii de dans sportiv. Pot aduce chiar si dansatori orientali daca nunta este cu tema ce permite o astfel de atmosfera.

Suprizele pentru invitati
De asemenea suprizele pentru invitati organizate de miri trebuie desfasurate inaintea taierii tortului, din aceleasi motive sugerate mai sus.

Aruncarea buchetului
Mireasa gaseste apoi un moment in care invitatii sunt mai obositi pentru a arunca buchetul. In spatele ei se strang femeile nemaritate, iar una dintre acestea va prinde buchetul. Atentie insa, de prinderea buchetului se leaga si alte traditii. Urmeaza scoaterea voalului miresei pentru a fi cedat celei care urmeaza sa se casatoreasca. Voalul ii este scos de catre nasa, iar mireasa trebuie sa joace un mic rol al celei care nu se lasa controlata, astfel nasa sa ii puna cu greu esarfa care va inlocui voalul. Ulterior mireasa o invita pe cea care a prins buchetul pe scaun si ii aseaza voalul.

Hora fetelor
Ulterior se face o hora pentru fetele nemaritate si pentru a celebra viitoarea mireasa care poarta acum voalul.

Jarteluta...

Dupa Hora Fetelor mierele trebuie sa ia jarteaua miresei. Modalitatea in care mirele ia jarteaua este aleasa de cei doi miri. Apoi trebuie sa o arunce si sa o prinda un barbat necasatorit. Barbatii necasatoriti se aseaza in spatele mirelui si incerca sa prinda jarteaua cand acesta o arunca. Cel care prinde jarteaua se considera ca se va casatori urmatorul dupa mire.

Tortul mirilor
Tortul mirilor se obisnuieste sa fie prezentat spre finalul nuntii pentru ca se serveste la finalul meniului. Pentru ca se obisnuieste sa se plece dupa tort, unii miri aleg sa prezinte tortul la inceputul nuntii, iar taierea acestuia sa se faca la final.

Dupa taierea tortului anuntati invitatii ca au un album de impresii de completat si niciunul nu pleaca fara sa scrie cateva impresii pe paginile albumului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.