5 Cele mai haioase traditii romanesti de nunta!

5 Cele mai haioase traditii romanesti de nunta!

Nuntile romanesti au un specific aparte, sunt pline de veselie si traditii haioase prin care acapareaza atentia invitatilor si ii amuza. Mirii ramanand cu amintirile unei distractii pe cinste.

Nuntile romanesti au un specific aparte, sunt pline de veselie si traditii haioase prin care acapareaza atentia invitatilor si ii amuza, mirii ramanand cu amintirile unei distractii pe cinste.

Desi in decursul anilor aceste traditii si-au mai pierut din puritate, preluand influente din alte culturi de peste granite, insa chiar si asa acestea nu au fost uitate si nici inlocuite de-a lungul timpului.

5 Cele mai haioase traditii romanesti de nunta!

Dansul Gainii

traditii nuntaSe spune ca acest obicei este vechi de sute de ani, originea lui nu este foarte clara dar se pare o gaina bine gatita si ornata cat mai colorat era purtata in pasi de dans popular printre meseni de catre seful bucatarilor, ca semn al bucatelor alese si meritele care i-ar trebui aduse, cerand nasului o mica/mare rasplata. Este un moment foarte haios pentru nuntasi, dar pentru ca in zilele noastre negocierile s-au schimbat si bucatarii oricum primesc o suma de bani pentru ceea ce fac, cei care mai aleg sa se joace gaina la nunta lor o fac fie cerand ospatarului/ospataritei care va dansa gaina sa nu ceara bani nasului, fie vor alege un om dintre invitati, mai haios, care sa tina acest dans.

Barbieritul mirelui

Un alt evenimetn haios este reprezentat de barbieritul mirelui. Cavalerii de onoare merg acasa la mire si il ajuta sa se imbrace, incerca sa il barbiereasca si sa ii fure o suma de bani pe care mirele o are sub pantof, iar acesta nu trebuie sa ii lase, ca semn al maturitatii si rezistentei in fata hotiilor vietii.

Furatul miresei

Furatul miresei este iarasi o traditie care probabil a continuat sa fie pastrata tocmai pentru ca este foarte haioasa. Cativa nuntasi fura mireasa si o duc in locuri pline de distractie, cum ar fi un club, apoi suna mierele si ii cer telefonic o recompensa pentru mireasa a carei rascumparare o negociaza impreuna cu acesta. De multe ori poate fi implicat si nasul. Apoi se aduce un pantof al miresei de catre “hoti” pentru a demonstra ca mireasa este la ei, iar mirele (si nasul daca este cazul), vor plati recompensa ceruta care poate consta intr-un cantec, intr-o declaratie de dragoste etc.

Aruncatul buchetului

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri