Setari Cookie-uri

5 Cele mai haioase traditii romanesti de nunta!

Nuntile romanesti au un specific aparte, sunt pline de veselie si traditii haioase prin care acapareaza atentia invitatilor si ii amuza. Mirii ramanand cu amintirile unei distractii pe cinste.

Nuntile romanesti au un specific aparte, sunt pline de veselie si traditii haioase prin care acapareaza atentia invitatilor si ii amuza, mirii ramanand cu amintirile unei distractii pe cinste.

Desi in decursul anilor aceste traditii si-au mai pierut din puritate, preluand influente din alte culturi de peste granite, insa chiar si asa acestea nu au fost uitate si nici inlocuite de-a lungul timpului.

5 Cele mai haioase traditii romanesti de nunta!

Dansul Gainii

traditii nunta Se spune ca acest obicei este vechi de sute de ani, originea lui nu este foarte clara dar se pare o gaina bine gatita si ornata cat mai colorat era purtata in pasi de dans popular printre meseni de catre seful bucatarilor, ca semn al bucatelor alese si meritele care i-ar trebui aduse, cerand nasului o mica/mare rasplata. Este un moment foarte haios pentru nuntasi, dar pentru ca in zilele noastre negocierile s-au schimbat si bucatarii oricum primesc o suma de bani pentru ceea ce fac, cei care mai aleg sa se joace gaina la nunta lor o fac fie cerand ospatarului/ospataritei care va dansa gaina sa nu ceara bani nasului, fie vor alege un om dintre invitati, mai haios, care sa tina acest dans.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.