Setari Cookie-uri

El e alesul?

Suna la prima vedere ca in jocul "Ma iubeste? Nu ma iubeste?", joc adolescentin care ascunde, in esenta, probabilitatea, incertitudinea, simtamantul ca, inca de la prima intalnire sau si dupa multi ani petrecuti impreuna inca te mai intrebi: "Oare El este jumatatea mea"?

Deci, "nevoia de celalalt", impulsul, senzatia irezistibila de placere, fascinatia care ti-o creeaza sunt semnele ca, in sfarsit, ti-a fost dat sa-ti intalnesti jumatatea.

"Subiectul atractiei" fizice si psihice persista si creste odata cu apropierea si intimitatea dintre El si Ea, insa are nevoie de gratificatii reciproce, de valorizare erotica si spirituala. Adevarata iubire iti da sansa de a-l revela pe celalalt, de a-l pune in valoare ca partener erotic si spiritual, de a-l "emite" celorlalti in toata forta si frumusetea fiintei sale, de a-I exacerba farmecul masculinitatii sale. De aceea, doar frumusetea fizica in sine este o falsa alegere si motivatie; atractia si implinirea sexuala isi au izvorul in descoperirea "celuilalt Eu" in celalalt.

Alegerea partenerului, sentimentul ca El este Alesul poate ramane sub semnul hazardului, un exercitiu de maturitate sau, doar o promisiune de implinire. "Timpul este unicul magician!"

Autor: Mirela Zivari
Institut: TerapiaM
Sursa: Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.