De la logodna traditionala la logodna moderna

Mai demult, logodna era o etapa fundamentala in viata tinerilor, mai ales a fetelor. Cu aceasta ocazie, se ofereau bomboane de culoarea verde, moda care a disparut in zilele noastre.

Mai demult, logodna era o etapa fundamentala in viata tinerilor, mai ales a fetelor. Cu aceasta ocazie, se ofereau bomboane de culoarea verde, moda care a disparut in zilele noastre.

de la logodna traditionala la logodna moderna

Cele doua parti isi luau un angajament ferm, ceea ce provoca intotdeauna o mare agitatie in randul mamelor, carora le revenea sarcina de a se ingriji de trusoul fetei si de a pregati casa pentru viitorul cuplu. Pe de alta parte, barbatii incheiasera deja intelegerile cu caracter economic privitoare la zestre, cadouri etc.

Anunturile de logodna mai supravietuit doar in paginile de cronica mondena ale ziarelor, atat de frecvent mentionate in romane, avand intr-un fel rolul de “counicare oficiala” cu o mare raza de actiune, in sensul ca se adresau tuturor, nu numai persoanelor apartinand familiilor respective.

Astazi, cand se oficializeaza o logodna, regula este diferita: tinerii chiar au renuntat, in vocabularul lor pitoresc, la termenul de “logodna”. Ei spun mai curand “suntem impreuna”. De cele mai multe ori, este vorba de o rutina impusa de lipsa unui loc de munca sigur, de dificultatea de a gasi un apartament, precum si de alte multe lucruri, ceea ce face ca posibilitatea unei vieti in comun sa para tot mai indepartata. In consecinta, a vorbi de o legatura permanenta este preatur.

Retail jobs

Cat priveste cadourile pe care si le fac iubitii cand vine vorba de logodna, aceasta este o problematica cu totul aparte.

Intrucat nu este vorba de o logodna oficiala, putem considera ca fata nu trebuie sa nutreasca pretentia sa primeasca acel inel atat de important, inelul cu diamante, pe care logodnicul de odinioara il daruia viitoarei lui sotii.

Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Noi iti recomandam si alte articole:

Zodiacul arboricol: trasatura definitorie a nativilor si destinul lor in dragoste

Legea rezonantei: Toate dorintele noastre benefice se pot indeplini!

30 de curiozitati despre corpul uman

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri