Setari Cookie-uri

Singuratatea... in doi

Cunoscuta sintagma continua sa existe si situatia implicita. Continua sa ne afecteze. Iata de ce ne propunem in cele ce urmeaza sa explicam motivele aparitiei acestui simptom din viata unui cuplu si sa oferim alternative viabile pentru depasirea situatiei.

Dar si pentru acest fapt este nevoie de implicare grija responsabilitate fata de relatie si daca resursele sunt limitate este indicata solicitarea ajutorului unui specialist in terapia de cuplu.
Cand situatia este mai grava adica distantarea emotionala s-a produs consilierea de specialitate este necesara deoarece asigu-ra descoperirea cauzelor care au condus la depresia relationala.


Paradoxal traiul in comun presupune obiective comune si se metamorfozeaza intr-un trai individual datorita insingurarii in cuplu. Fiecare din cei 2 parteneri isi continua viata impartind spatiul cu celalalt ajuns un strain cu care s-a obisnuit cu care comunica administrativ si numai strictul necesar si de care nu s-ar desparti pentru ca se deruleaza proiecte comune incepute odinioara si nici nu exista suficiente cauze in favoarea intentarii unui divort.Evident solutii exista si in acest caz si trebuie stabilit de comun accord obiectivul de a relansa relatia.


Citeste articolul integral pe Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.