Setari Cookie-uri

Viitoarea soacra: Cum o educi?

Probleme, discutii, lacrimi varsate, certuri violente... toate astea din cauza soacrei?

Probleme, discutii, lacrimi varsate, certuri violente... toate astea din cauza soacrei?

Soacra (sau viitoarea soacra) are o influenta foarte mare asupra fiului sau, influenta pe care stie sa o foloseasca in avantajul sau. In unele cazuri este posibil sa nici nu iti dai seama de faptul ca iti manipuleaza iubitul sau sotul: iti critica felul in care gatesti, da ordine la tine in casa, spune ce nu ii convine si iti gaseste de fiecare cate un defect. Partenerul tau de viata nu spune absolut nimic deoarece este mama sa si nu vrea sa o confrunte. Ce este de facut?

Viitoarea soacra: Ce faci cu ea?

Exista cateva solutii destul de simple care iti vor imbunatati imediat viata de cuplu.

1. Apara-te



Este responsabilitatea ta sa te aperi. Si cand spun asta, nu te indemn sa te certi cu partenerul tau si sa ii reprosezi faptul ca nu te sustine si nu iti ia apararea. Fii sincera cu el si spune-i ceea ce gandesti, ce ai pe suflet si ce te deranjeaza. Incearca sa nu ridici vocea, folosind un ton obisnuit pentru a discuta calm, fara a va certa.

Ai incredere in tine. Nu te lasa influentata de vorbele soacrei tale, ci din contra. Asculta cand iti face reprosuri si raspunde-i calm si cu zambetul pe buze.

2. Fii sincera


Viitoarea soacra: Fii sincera cu partenerul


Esti femeie si stii sa folosesti cuvintele in favoarea ta. Discuta deschis cu mama partenerului tau si spune-i ce te deranjeaza si in ce mod te afecteaza vorbele spuse de ea. Incearca sa o scoti treptat din viata ta si sa o faci sa inteleaga ca in relatia voastra ea nu are niciun cuvant de spus.

Nu ii spune niciodata ce gandesti cu adevarat si nici cum te intelegi cu partenerul tau. Impartaseste-ti secretele cu prietenele, si nu cu soacra.

3. Fii directa



Ofera exemple concrete partenerului legate de modul in care mama partenerului tau iti influenteaza viata si relatia. Incearca sa ii demonstrezi ca acum este un barbat, care nu mai are nevoie sa fie dadacit. Copilul a ajuns sa aiba propria sa familie, de care trebuie sa aiba grija, in care trebuie sa faca multe compromisuri si careia trebuie sa isi dedice timpul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.