Top 20 de lucruri uimitoare despre iubire

Atunci cand iubim avem o stare de bine generala care ne face sa vibram si sa stralucim. Dar ce altceva mai stim despre dragoste? Iata 20 de lucruri uimitoare despre iubire.

Atunci cand iubim avem o stare de bine generala care ne face sa vibram si sa stralucim. Dar ce altceva mai stim despre dragoste? Iata 20 de lucruri uimitoare despre iubire.


20 lucruri uimitoare despre dragoste


Ce nu stiai despre dragoste


1. Inelele de logodna sunt purtate pe al 4-lea deget de la mana stanga pentru ca grecii antici credeau ca acest deget are “vena amoris” (sau vena dragostei), care este conectata cu inima. Traditia inelului de logodna vine de la Arhiducele Maximillian al Austriei care, in secolul al 15-lea, i-a dat un inel logodnicei lui, Maria de Burgundia. Prima verigheta dateaza din Egiptul antic, acolo unde cercul reprezenta eternitatea, puternicul soare si deitatile lunii.

2. Oamenii de stiinta au sugerat ca mancarea gatita a dus la marirea creierului omului care i-a crescut capacitatea de a flirta cu partenerul/a de care este atras/a.


3. Trandafirii sunt florile care reprezinta dragostea, si, in functie de culoarea lor, ne dam seama de tipurile de iubire simbolizata. Trandafirii rosii sunt pentru dragoste adevarata si pasiune, rozul deschis inseamna dorinta, pasiune si energie iar rozul inchis inseamna multumire. Trandafirii galbeni reprezinta gelozia sau prietenia, cei mov sau fara spini inseamna dragoste la prima vedere iar cei albi sunt simboluri ai virtutii si devotamentului.

20 de lucruri uimitoare despre iubire


4. In Grecia antica marul era un simbol al dragostei, la fel si celtii. Ai credeau acest lucru pentru ca, dupa ce el era cules, rezista mult timp.


5. Frunza de artar este simbolul dragostei in Japonia si in China, iar in America de Nord oamenii au paturi si asternuturi pe care este prezenta aceasta frunza. Se spune ca ea ofera linistea sufleteasca si placerea.


6. Dragostea imbunatateste sanatatea inimii.


7. Antidepresivele pot afecta nivelul de dragoste pe care un om o simte din cauza ca determina cresterea nivelului de serotonina. Nivelul mare de serotonina atenueaza efectul sentimentelor si inhiba gandurile despre partener.

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri