Setari Cookie-uri

7 Reguli pentru un cuplu fericit

Eu fac, tu faci... Care sunt cele mai importante reguli in dragoste?

Foto: Shutterstock.com

Asadar, iata cateva idei simple prin care o femeie isi poate mobiliza intreaga familie atunci cand vine vorba de treburile gospodaresti:

Curatenia in casa

Toti membrii unei familii locuiesc in aceeasi casa, deci toti au responsabilitatea de a face si a pastra curatenia caminului. Cea mai buna solutie pentru a mobiliza intreaga familie la curatenie este sa se stabileasca o zi in care sa se faca acest lucru, prezenta sa fie obligatorie si sa se alcatuiasca o lista cu indatoririle fiecaruia.

Fiecare membru al familiei poate sa isi adune hainele murdare si sa le puna la spalat, poate sa isi faca ordine in birou, in jucarii (acolo unde cazul), sa isi stearga praful de pe mobilier, sa dea cu aspiratorul si sa spele pe jos. Aceste sarcini ii vor mobiliza toti membrii familiei la lucru si, cel mai important, ii va invata cat de important este sa tina curatenia si sa o respecte pentru ca ei au fost cei care au muncit.

Citește și:

Treburile zilnice

Pentru spalat vase sau chiuveta si dus gunoiul nu exista o singura zi din saptamana cand ar trebui rezolvate. Ele trebuie facute in fiecare zi. Nu este cazul sa faceti o lista astfel incat fiecare membru al familiei sa duca gunoiul pe rand sau sa spele vasele. Pur si simplu cel care observa primul gunoiul il poate duce si, de asemenea, vasele trebuie spalate de fiecare data dupa masa - desigur, exceptiile regulei apar atunci cand se merge in vizita.In cazul copiilor, pentru a-i motiva intr-un fel pot fi recompensati cu desertul lor preferat, cu bani de buzunar etc.

De asemenea, foarte important este ca fiecare persoana sa stranga ce lasa in urma. Aceasta poate fi o noua regula: dupa masa (de exemplu) fiecare sa isi stranga farfuriile, sa le spele, sa curete masa si sa puna mancarea in frigider sau sa arunce resturile la gunoi. In calitate de parinti trebuie sa va ganditi ca la un moment dat copiii vostri vor parasi cuibul parintesc si vor avea nevoie sa invete ce inseamna responsabilitatea, independenta si respectul fata de cei din jur.
7 reguli de responsabilitate in relatia de cuplu

Citește și:

Atunci cand unul din membrii familiei nu poate sa isi indeplineasca atributiile, e nevoie de intelegere si poate si de o mana de ajutor. Intelegerea si cooperarea in familie este esentiala.

Curatenia din dulap

Nu e responsabilitatea unei mame sa faca ordine in dulapul copiilor sau al partenerului, sa le adune mereu hainele aruncate prin camera si sa le puna la loc sau sa le duca la baie. Fiecare membru al familiei ar trebui sa invete sa aiba grija de hainele sale: sa le spele, eventual sa le si calce, sa le aseze in dulap si tot asa.

O solutie ar fi sa se stabileasca o zi de spalat haine si fiecare sa isi sorteze garderoba.

Citeste articolul integral Eu fac, tu faci: Cele 7 reguli de responsabilitate in relatia de cuplu pe Garbo.

Garbo iti mai recomanda si alte articole din sectiunea Relatii:

6 greseli vitale pe care le fac barbatii intr-o casnicie

Citește și:

Trucuri de relatie: 10 hobby-uri relaxante pentru cupluri

Cum sa iti distrugi relatia in 20 de pasi... STOP!

Sursa prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.