Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate traditii de nunta din lume

Cate bordeie, atatea obiceiuri.

Nunta fara sfarsit

Nuntile musulmane in general dureaza intre trei si sapte zile. In Maroc petrecerea de nunta dureaza cam sapte zile, iar in prima zi mireasa trebuie sa urmeze un ritual de purificare printr-o baie in lapte. Apoi, mainile si picioarele ii sunt vopsite (Beberiska) - astazi miresele isi ung palmele cu henna. In timpul petrecerii de nunta mireasa isi schimba vestimentatia de mai multe ori, ca sa arate invitatilor ca are diverse tinute. Nu exista un model standard pentru rochia de mireasa, tinuta fiind in culori puternice, alcatuita din materiale fine si scumpe - matasuri, voaluri etc.

Un pahar pentru doua persoane

In Franta mirii obisnuiesc sa bea dintr-un pahar cu doua manere si de cele mai multe ori acest pahar este oferit din generatie in generatie, avand o deosebita valoare sentimentala.

Dansul... banilor

In Polonia exista un obicei interesant: dansul miresei este cumparat. Invitatii prind in rochia acesteia bani pentru a-i cumpara dansul. Apoi acestia sunt adunati de domnisoarele de onoare si oferiti mirilor pentru calatoria din luna de miere.

Citește și:

Citeste articolul integral Cele mai ciudate traditii de nunta din lume pe Yuppy.ro

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.