Setari Cookie-uri

Top 5 superstitii despre nunta

Superstitiile sunt pentru cin' le crede, dar nu este rau sa stii macar despre existenta lor.

2. Ceva vechi, ceva nou

Iata o superstitie de import care a prins foarte bine si la noi, cel putin in ultimii ani. De fapt, originea superstitiei este un joc de cuvinte in engleza “something old, something new, something borrowed, something blue” adica ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru.

Se spune ca obiectul vechi reprezinta legaturile miresei cu familia de care promite sa nu se rupa, ci doar sa o mareasca.

Accesoriul nou marcheaza inceputul unei vieti alaturi de sotul sau si intemeierea propriei familii.
Ceea ce imprumuti trebuie sa fie de la o prietena care are o casnicie fericita. Astfel, se crede ca o parte din norocul ei se va revarsa si asupra ta.

Accesoriul albastru are multiple explicatii. Una dintre ele este ca albastrul, culoare sacra in multe culturi, tine ghinionul departe. Cealalta explicatie este mult mai pamanteana: pana la urcarea pe tron in 1838 a reginei Victoria, rochiile de mireasa erau albastre. Tanara regina a fost prima care a imbracat o rochie de mireasa alba, fiind cea care a raspandit aceasta traditie.

Citește și:

3. Vreau o jartea, asta seara de la tine…

Recent, miresele autohtone au inceput sa-si arunce si jartelutele, nu doar buchetele. Diferenta este ca cea dintati este scoasa de mire cu dintii (probabil pentru un plus de erotism) si aruncata apoi cavalerilor de onoare. Cel care o prinde va scapa primul de burlacie.

Traditia a fost preluata din culturile vest-europene unde se credea ca o bucatica din rochia miresei aduce noroc si promisiuni de casnicie fericita celor inca necasatoriti.

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.