Setari Cookie-uri

Rochia alba de mireasa

Albul este culoarea puritatii si a inocentei. Femeile opteaza pentru albul rochiei de mirese ca sa para niste fecioare in ziua nuntii, dar cu toate stim ca pe dedesupt se ascund bine niste desuuri dracesti menite sa starneasca si cel mai cast cavaler.

Albul este culoarea puritatii si a inocentei. Femeile opteaza pentru albul rochiei de mirese ca sa para niste fecioare in ziua nuntii, dar cu toate stim ca pe dedesupt se ascund bine niste desuuri dracesti menite sa starneasca si cel mai cast cavaler.

Lasand gluma la o parte , chiar vreau sa va spun cum a inceput traditia rochiei albe de mireasa. Ei bine, totul a fost un capriciu al unei regine. Ce regina? Regina Victoria.

Aceasta a purtat prima rochie alba de mireasa din istorie in anul 1840 la nunta cu varul ei (da, ati citit bine, varul ei), Printul Albert de Saxe-Coburg. Poate va surprinde aceasta casatorie incestuasa, dar sa stiti ca acest lucru era ceva normal pentru acele timpuri. Pe atunci nimeni nu se gandea ca pruncii capetelor incoronate s-ar putea naste cu probleme din urma acelor amoruri imorale ale Altelor Regale.

Dar sa revenim la oile noastre. Va spuneam ca Regina Victoria a purtat rochie alba dintr-un capriciu. La cei saisprezece ani a vrut sa socheze audienta si a renuntat la rochia de culoarea argintului pe care o purta o viitoare regina la nunta sa.

Popularitatea rochiei a fost sporita de fotografiile care au aparut in presa la momentul respectiv, asa ca viitoarele mirese au ales sa poarte rochii albe din respect pentru noua lor regina.

Trebuie sa prezentam multumirile noastre Reginei Victoria pentru gestul sau, ca altfel cine stie ce culoare ar fi avut rochiile noastre de mireasa.

Daca tot am pomenit numele faimoasei regine a Regatului Unit, se cade ca sa va spun cate ceva despre aceasta personalitate marcanta a istoriei.

In timpul domniei Reginei Victoria, Marea Britanie a cunoscut apogeul modial. In “Era Victoriana”, Regina a condus cel mai mare imperiu colonialist care numara tari ca Africa de Sud, India, Australia ,Noua Zeelandã si Canada.

In spatele imaginii de conducatoare, troneaza o femeie care oricare alta. In 1861 regina se lupta cu durerea de a-si pierde sotul, acel om care a fost egalul ei in viata. La aceasta pierdere se adauga si indoiala si disperarea poporului in privinta monarhiei.

Dar Victoria reuseste sa treaca peste toate acestea si chiar sa regaseasca dragostea in persoana lui John Brown, un om de rand, un ingrijitor de cai scotian, socand astfel inca o data poporul englez.
In caz ca vreti sa aflati mai multe despre aceasta iubire interzisa, va recomand filmul “Mrs Brown” , in romana, “Iubirea secreta a Reginei Victoria”, un film de John Madden cu Judi Dench in rolul principal.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.