Setari Cookie-uri

Asezarea voalului in functie de forma fetei

Chiar daca in revistele de moda pentru mirese uneori acestea nu prezinta voal, totusi este greu de conceput ca o mireasa sa nu-l poarte, macar pentru cununia religioasa cand se considera ca femeia trebuie sa intre acoperita in biserica.

Chiar daca in revistele de moda pentru mirese uneori acestea nu prezinta voal, totusi este greu de conceput ca o mireasa sa nu-l poarte, macar pentru cununia religioasa cand se considera ca femeia trebuie sa intre acoperita in biserica.

Mai mult decat atat, atunci cand esti mireasa iti este permis sa porti cate ceva ce doar atunci si numai atunci o poti face, asa cum este tiara, cum este rochia de mireasa, dar si alte elemente specifice nuntii, printre care se numara si voalul. Fiecare detaliu conteaza si trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita, caci in ziua nuntii, atunci cand esti mireasa, trebuie sa fii cea mai frumoasa femeie. Voalul miresei nu trebuie ales doar dupa culoare, material si aplicatii (dantela, perle, volanase), ci un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este felul in care va fi asezat si asortat coafurii tale de mireasa.

Citește și:

Cum vei aseza voalul in functie de forma fetei

Fata ovala

Acest tip de fata este preferat in general de stilisti pentru ca i se poate adapta orice, fara a fi nevoie de trucuri, retusuri sau alte tehnici pentru imbunatatirea imaginii. De fapt, atunci cand facem modificari, le propunem tocmai ca intreg ansamblu sa apara oval si sa prezinte simetrie, unul dintre cele mai importante criterii ale imaginii. Revenind, pentru fata ovala se potriveste aproape orice aranjate a voalului, cu conditia de a nu exista excese: in inaltimea acestuia sau invers, in partea laterala.

Fata rotunda

Pentru fata rotunda se recomanda ceva inalt: fie coafura, fie asezarea voalului. Fruntea nu trebuie acoperita. Pentru a crea mai bine senzatia de alungire va puteti lasa una sau doua suvite in partile laterale ale fetei. Voalul poate fi asezat deasupra coafurii in “cascada” si este recomandat sa fie dintr-un material vaporos, eventual asezat in dublu strat.

Citește și:

Fata lunguiata

Pentru acest tip de fata se recomanda acoperirea fruntii fie cu breton, fie prin cateva siruri (sau doar unul) de perle de exemplu, conform unui model indian. Nu se recomanda sa va lasati suvite care sa va margineasca chipul. Voalul trebuie asezat astfel incat sa nu fie vizibil deasupra capului, insa stufos, voluminos in lateral. Poate fi asezat sub coc sau la mijlocul capului prins cu clame astfel incat sa aiba volum. Aplicatiile sunt recomandate sa fie mai ales pe marginea volalului, spre exemplu dantela, volanase etc.

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.