Setari Cookie-uri

Cum eviti conflictul cu socrii?

Locuitul sub acelasi acoperis cu socrii poate duce la schimbari majore si la conflicte.

Locuitul sub acelasi acoperis cu socrii poate duce la schimbari majore si la conflicte.

In ziua de azi este foarte dificil sa cumperi o casa si tocmai de aceea multe cupluri tinere aleg sa locuiasca cu parintii unuia din ei. Cuplurile inaintate in varsta se confrunta cu situatia in care parintii necesita ingrijiri din cauza batranetii si atunci ii iau in grija lor.. Ce este de facut in aceasta situatie pentru a atenua starea de tensiune si pentru a evita neintelegerile?

De unde apar conflictele?

Nu a spus nimeni ca locuitul sub acelasi acoperis cu parintii este usor. Un cuplu are nevoie de intimitate, de timp armonios unul cu altul etc.., iar multe din deciziile sau placerile celor doi vor fi diferite fata de cele ale socrilor. Locuitul cu parintii poate avea o multime de beneficii: se poate profita de experienta lor de viata atunci cand trebuie luata o decizie, se poate cere ajutorul cand e nevoie si, uneori, se poate cere sprijinul lor financiar. Pe de alta parte, intr-o astfel de situatie, neintelegerile marunte isi vor avea locul mereu in relatia cu socrii. Subiecte precum ingrijirea casei, a copiilor, gestionarea banilor, petrecerea timpului liber etc., vor fi la ordinea zilei.

Citește și:

Situatiile devin mai complicate atunci cand parintii devin gelosi pe partenerul de viata al copilului lor. In cazul fetelor, parintii pot sa vada in barbatul cu care sunt casatorite o persoana lenesa, care nu e in stare sa repare clanta de la usa, care nu are casa, masina etc. si despre care se intreaba constant ce a vazut ea la el.

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.