Setari Cookie-uri

Cum eviti conflictul cu socrii?

Locuitul sub acelasi acoperis cu socrii poate duce la schimbari majore si la conflicte.

In cazul baietilor, mamele se vor simti puse pe locul al doilea si isi vor compara nora constant cu propriile persoane. Cine poate sa fie la fel de buna pentru baiatul ei ca si ea?

Situatii conflictuale de acest gen sunt multe, dar este important sa stim sa le controlam si sa le atenuam.

Iata 10 sfaturi care pot fi de folos:

Stabileste cateva reguli

Inainte de a lasa socrii sa locuiasca cu voi este important sa stabilesti cu partenerul de viata cateva reguli care sa va faca viata putin mai usoara. Aceste reguli pot stabili cine are grija de casa si cand, care sunt indatoririle fiecaruia, ce responsabilitati ii revine fiecaruia etc. Aceste reguli sunt necesare pentru a face locuitul cu altcineva, indiferent ca sunt parinti, rude etc., mai confortabila.

Nu te certa cu partenerul tau in fata parintilor lui

Niciodata nu ii face reprosuri partenerului tau de viata in fata parintilor lui. Acestia nu te vor putea percepe decat ca pe dusmanul lui/ei care ii face viata dificila. Atunci cand aveti ceva de discutat, faceti-o in privat. Plus ca nimanui nu ii place sa auda pe cineva strain cum vorbeste urat despre copilului sau, nici macar atunci cand acesta a gresit. In ritmul acesta, conflictul cu partenerul de viata ii va implica si pe parintii lui.

Citește și:

Pasteaza-ti calmul si poarta-te frumos

Oricine se simte bine atunci cand cineva se poarta frumos cu el si il respecta. Mai ales persoanele in varsta. Incearca sa le respecti obiceiurile, rutinele si intimitatile si arata-le ca ii respecti. Vorbeste-le mereu frumos si dacate superi pe ei, incearca sa iti recapeti calmul si sa te gandesti la o modalitate diplomatica prin care sa le spui ceea ce te deranjeaza. Poate atunci cand iti va trece supararea, nici nu ii vei mai acorda importanta.

Tine-te departe de conflictele in familie

Desi faci parte din familia lui/a ei, nu e bine sa te amesteci in conflictele dintre ei, nici macar atunci cand ai intentii bune. Poate ti s-a intamplat sa observi ca oamenii se pot supara foarte tare pe membrii familiei lor, dar sentimentele negative dispar atunci cand aud ca altcineva ii judeca, chiar si atunci cand au dreptate. Toata frustrarile si supararile lui/ei se vor indrepta spre tine si va ajunge sa te vada ca pe un inamic.

Citește și:

Citeste articolul integral Sub acelasi acoperis cu socrii: 10 metode prin care eviti conflictul pe Garbo.ro

Garbo iti mai recomanda si alte articole pe tema relatii:

Abandonul de familie

Pacatul geloziei - Cum sa ne vindecam si sa ne salvam relatia

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.