Redescopera placerea sexuala

Redescopera placerea sexuala
Kudika
26 Iunie 2012

Unde s-a ascuns dorinta sexuala?

Problemele pe care le intampini la un moment dat nu au existat din totdeauna, ele s-au nascut candva, iar tu te-am trezit in fata produsului finit, sesizand impactul.

Fiecare dintre noi este posibil sa avem in viata momente de rascruce, de schimbare radicala, in care maniera noastra de a privi lucrurile se poate schimba.

Sursa foto: Shutterstock.com

Inainte si dupa... Unii resimt nevoia schimbarii, altii se tem si o refuza. Tu cum procedezi? Aminteste-ti cum actionai inainte cand nu exista aceasta problema, ce faceai instinctual, fara sa iti pui problema, ca raportul sexual si contextul afectiv sa fie pozitive. Treci in revista solutiile pe care deja le-ai pus in aplicare pentru a regla problema si in urma carora problema nu a disparut. Pe acestea le vei elimina ca variante, invatand din fiecare experienta ce era de invatat despre tine in relatia cu problema avuta. Pentru a capata incredere si sens, intreba-te care ar fi semnele unui inceput de schimbare pozitiv pentru tine, pentru partenera si pentru cuplu, separat pe o foaie de hartie pentru a avea o viziune de ansamblu clara a celor trei pozitii de raportare. Facand asta, vei observa ca acestea nu intotdeauna coincid. Sunt perspective diferite in cadrul aceluiasi ansamblu. Care ar fi natura problemei?

Tulburarile de erectie. Care ar fi cauzele? Fie ca reactionezi din teama de esec sau dorinta de perfectionism, rezultatul poate fi acelasi: anxietate sau stress, asociate cu ganduri negative care accentueaza dificultatile, oricare ar fi cauza psihica sau fizica a acestora.

Insa cum orice invat are si dezvat, este important sa iei lucrurile progresiv in abordarea problemei tale. Astfel este indicat sa reinveti, etapa cu etapa, cum sa gestionezi altfel raportul sexual si indeosebi penetrarea. In continuare am sa-ti propun un exercitiu prin care lucrurile sa ia o alta intorsatura pentru tine. In ce ar consta acest exercitiu? Iti sugerez pentru inceput, tehnica "Sensate Focus" (Francois-Xavier Poudat , "Cum depasim dificultatile sexuale", pg.193), o tehnica adaptata tulburarilor de erectie.

Citeste articolul integral Redescoperirea placerii in sex pe Psiholife.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri