Setari Cookie-uri

Parfumul, amprenta senzoriala a unei femei

Parfumul este amprenta senzoriala a unei femei. O caracterizeaza, o defineste. Parfumul este o a doua piele, ca o haina invizibila. Cand uit sa ma dau cu parfum parca am uitat sa pun ceva pe mine. Ma simt goala.

Parfumul este amprenta senzoriala a unei femei. O caracterizeaza, o defineste. Parfumul este o a doua piele, ca o haina invizibila. Cand uit sa ma dau cu parfum parca am uitat sa pun ceva pe mine. Ma simt goala.

Mi s-a intamplat de mai multe ori ca o persoana sa-si aduca aminte de mine cand mirosea un parfum ca al meu. Se spune ca o femeie trebuie sa aiba acel parfum unic, creat pentru numai pentru ea. Nu ar fi atat de greu, ca doar in magazine se gasesc o groaza de tipuri de parfumuri. Din pacate nu suntem in India ca sa ne facem parfumul pe comanda pentru doar cativa dolari.

Dar chiar si asa, conteaza foarte mult ce parfum iti alegi, sau ce parfumuri iti alegi. Daca bugetul iti permite cumpara-ti doua parfumuri, unul mai floral anotimpurile calduroase, si unul mai puternic pentru anotimpurile reci.

Daca optezi pentru aceasta varianta, nu uita ca vara nu trebuie sa aplici parfumul direct pe piele, ci pe haine pentru ca vara transpiram mult si parfumul nu rezista. Sau mai rau, exista riscul sa faci alergie si sa-ti apara pete pe corp. Doar nu vrei asta?!

Iarna in schimb poti aplica parfumul pe piele. Important este unde. Daca va place, tineti cont de sfatul lui Coco Chanel, “da-ti cu parfum acolo unde vrei sa fii sarutata”. Pentru unii barbati parfumul este un bun afrodisiac, asa ca lasa-ti iubitul sa te adulmece ore in sir.

Dar daca vrei mai multe lamuriri, eu iti rugerez sa aplici parfumul la baza gatului, dupa ureche, asa cum faceau mamele noastre, la incheieturile mainilor si in spatele genunchiului.

Dar nu uita ca este esential sa nu aplici parfumul in cantitati mari. Este suficient cate un puf in zonele pe care ti le-am spus. Nu-ti doresti sa ajunga lumea sa-ti spuna ca ti-ai turnat sticla de parfum in cap. Cine stie, poti chiar sa ajungi sa fii dispretuita daca mirosul parfumului tau este prea puternic.

Este foarte important de stiut ca atunci cand te parfumezi la incheietura mainii, nu trebuie sa freci incheieturile, ci trebuie sa lasi parfumul ca sa se impregneze in piele. In acest fel va rezista mai mult si va capta si esenta corpului tau.

Un moment important este acela cand iti alegi parfumul. Nu iti alege parfumul in functie de cum miroase pe o bucata de hartie. NU! Trebuie sa il incerci pe pielea ta si sa astepti cateva minute pana se fixeaza. Asa ca incearca doua, trei parfmuri maxim si du-te sa plimbi prin magazine 10-15 minute. Apoi adulmeca mirosul parfumului si vezi care dintre cele pe care le-ai ales se potriveste cel mai bine cu personalitatea ta, sau care iti place cel mai mult.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.