Setari Cookie-uri

Fii cea mai frumoasa mireasa

In ziua nuntii toate privirile sunt atintite asuprea ta, iar tu trebuie sa stralucesti. Nimeni nu este perfect, de aceea micile defecte pot fi ascunse printr-o coafura si un machiaj corespunzator, care sa scoata in evidenta trasaturile fetei si sa fie in armonie cu personalitatea ta.

In ziua nuntii toate privirile sunt atintite asuprea ta, iar tu trebuie sa stralucesti. Nimeni nu este perfect, de aceea micile defecte pot fi ascunse printr-o coafura si un machiaj corespunzator, care sa scoata in evidenta trasaturile fetei si sa fie in armonie cu personalitatea ta.

Machiajul este foarte variat si de cele mai multe ori este foarte greu de ales. Ideile poti fi inspirate din reviste sau sugerate de persoana care realizeaza machiajul, insa indiferent de situatie nu trebuie sa uiti ca mai intai de toate trebuie sa ti se potriveasca! Un machiaj poate arata minunat pe fata cuiva, dar, evident nu i se va potrivi oricui. Astfel trebuie sa incerci mai multe variante cu ceva timp inaintea nuntii, pentru a evita problemele de ten si pentru a fi sigura ca ceea ce ai ales ti se potriveste.

Machiaj


Cand alegi un tip de machiaj trebuie sa te hotarasti in primul rand ceea ce vrei sa pui in evidenta si ceea ce vrei sa ascunzi. Iata cateva sfaturi utile:

  • Daca ai ochii mari, dar proportionali cu marimea fetei, ii poti evidentia cu un creion alb aplicat pe partea de contact a pleoapei, pentru a le oferi luminozitate, iar pe pleoapa superioara aplicata o linie de culoare inchisa ce urmareste conturul genelor, care poate fi usor prelungita si curbata la unghiul exterior al ochiului. Genele trebuie bine rimelate, iar pleoapa inferioara machiata cat mai natural. Acest machiaj ofera un aspect mai natural si inocent ochilor tai. Daca insa ai fata mica si ochii par prea mari, ii vom “micsora” aplicand un creion de culoare inchisa pe partea de contact a pleoapei. Daca ochii sunt mici in raport cu fata, atunci vom folosi prima varianta de mai sus, dar pleoapa inferioara trebuie sa aiba un machiaj accentuant. Aceast lucru va accentua forma ochilor, iar creionul alb va “continua” practic albul conjunctivei, rezultand un aspect “marit” al ochilor. Nu-ti machia strident ochii si tine cont de culoarea rochiei, nu de culoarea ochilor ( de exemplu, multe femei cu ochii albastri ii fardeaza tot cu albastru, ca sa fie mai evidentiati). Culoarea fardului trebuie sa fie in acord cu cea a ochilor, nu de aceeasi culoare. Puteti folosi si sclipici pentru un machiaj de vedeta.
  • Buzele pot fi si ele accentuate sau nu, in functie de mai multe variabile. Oricum, inainte de toate, se aplica pe buze un ruj hidratant sau un stugurel, apoi buzele vor fi conturate cu un creion de culoare cat mai apropiata cu a acestora ( evident ca astfel se poate modifica forma, se poate ingrosa o buza subtire, cel mai adesea cea de sus, sau se poate accentua partea de mijloc a buzelor, daca acestea sunt subtiri si late etc.). Daca te mandresti cu buzele tale, le poti ruja cu o culoare mai intensa, daca nu, este de preferat o culoare cat mai naturala, eventual un gloss ( ideal pentru buzele subtiri, dar util si in cazul unor buze groase, senzuale, carora le accentueaza trasaturile).
  • Pometii pot fi si ei fardati cu o nunanta ce se potriveste tenului, insa nu strident. Daca aveti fata rotunda, puteti farda pometii usor inferior proeminentelor lor. Aceasta va da un aspect usor alungit fetei. Daca aveti pometii proeminenti, este de preferat sa nu insisitati asupra lor in machiaj.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.