Setari Cookie-uri

Trucuri pentru o coafura perfecta

Alaturi de multe alte detalii ce participa la imaginea de ansamblu a miresei, coafura este cea care aduce un plus frumusetii, feminitatii si gingasiei acesteia, in conditiile in care aranjarea parului a fost una reusita. Nu doar aranjarea suvitelor face ca o coafura sa fie reusita, ci si sanatatea parului, culoarea acestuia si potrivirea coafurii cu restul detaliilor: cu rochia, cu personalitatea miresei, cu accesoriile de par, cu voalul etc.

Cum sa isi recapete aspectul sanatos


Chiar daca varfurile au fost tunse si aceasta problema a fost rezolvata pentru moment, totusi parul trebuie mentinut cat mai sanatos. Penstru aceasta ii poti aplica inainte de spalare diverse masti regenerative si hidratante care hranesc firul de par si il ajuta sa isi refaca structura, astfel incat sa devina rezistent si sanatos.

Foloseste sampoane de calitate (nu neaparat cele carora li se face reclama, ci mergi in farmacii unde poti cere sfatul unei cosmeticiene) adecvate atat tipului tau de par cat si scalpului, caci de multe ori problemele parului se datoreaza afectiunilor pielii capului cum ar fi: matreata, parul gras sau uscat, caderea parului etc. Maseaza bine pielea capului in timpul samponarii.

Incearca sa nu il mai usuci cu feonul ci prin tamponare cu prosopul. In felul acesta reduci riscul de a il arde, deteriora datorita temperaturii ridicate si astfel parulul nu va mai deveni mat, casant si rebel.

Piaptana-l cu grija
, fara sa tragi de el. Daca ai introdus peria in par si aceasta s-a oprot intr-un nod, nu trage, ci descurca parul cu grija, caci altfel risti sa rupi firele de par. Acestea vor fi mai scurte decat restul parului si vor deveni rebele, vor iesi din coafura si vor sterge din stralucirea parului.

Alimentatia sanatoasa


Parul creste datorita celulelor de la baza acestuia care il secreta. Daca aceste celule nu au nutrientii necesari si in cantitati optime este evident ca parul va avea de suferit. O alimentatie sanatoasa, bogata in legume si fructe, precum si in carne (mai putin porc, mezeluri) va asigura celulelor de la radacina furului de par nutrientii necesari ca acesta sa creasca repde, puternic si sanatos. Puteti de asemenea sa apelati la consumul unor suplimente alimentare cum ar fi zinc, magneziu, calciu sau combinatii ce asociaza vitaminele cu mineralele.

Alegerea coafezei


De multe ori, oricat de frumos ai avea parul, coafura nu reuseste din cauza coafezei. Tocmai de aceea trebuie sa ai grija pe mana cui iti lasi parul. Cel mai indicat, avand in vedere ca o data esti mireasa, ar fi sa apelezi la ajutorul unui stilist. Serviciile acestuia nu sunt aceleasi cu cele ale coafezei din colt, stilistul este un profesionist care va face din parul tau o opera de arta. Va sti ce culoare sa ii acorde in asa fel incat sa se potriveasca tenului tau, structurii parului si rochiei de mireasa, il va aranja in asa fel incat sa se armonizeze perfect cu bijuteriile de par, diadema si voalul, dar in acelasi timp sa iti confere feminitate si gingasie, coafura totodata va caracteriza personalitatea ta etc. Iata de cate lucruri trebuie sa tina cont persoana care aranjeaza parul unei mirese. Intreaba prietenele care s-au maritat deja si care au avut o coafura impecabila cine a fost persoana care s-a ocupat de parul lor sau cauta din timp un salon bun.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.