Setari Cookie-uri

Perlele, rafinament si eleganta

Printre cele mai frumoase opere ale naturii se numara perlele, mici globulete de sidef de o raritate si unicitate greu de egalat. Descoperirea perlelelor s-a facut undeva in India intr-un mod intamplator cand localnicii au coborat in adancuri pentru a culege stridii, hrana lor principala.

Tot din categoria perlelor mari sunt cele din marile de sud si zonele tropicale si subtropicale. Aceste perle au dimensiuni mari, cu un diamentru de la 10mm la 15mm si au culori ce variaza de la alb-argintiu la galben. Sunt folosite pentru diverse accesorii sau pentru cele mai grandioase coliere.

Perlele de apa dulce sunt foarte populare si sunt cultivate in midii. Culorile lor sunt calce: alb, galben, roz dar pot fi si lila. Sunt folosite pentru diverse accesorii si pentru vestimentatie.

Mai sunt si alte tipuri de perle la fel de pretiose folosite in opere de arta, in vestimentatie sau in vasta lume a bijuteriilor.

Valoarea frumusetii unui colier de perle consta tocmai in marimea si tipul perlelor, colierele cu perle egale ca dimensiuni fiind cele mai pretioase caci este foarte greu sa se formeze perle egale in dimensiuni, iar asortarea acestora este la fel de dificila.

Citește și:

Chiar daca superstitiile spun ca perlele aduc lacrimi unei mirese, sper macar ca istoria lor sa va convinga asupra frumusetii, unicitatii acestora. Deosebit de pretioase, perlele sunt cel mai potrivit accesoriu pentru o mireasa, fiind unice ca ea si momentul in care le poarta. Prin finetea si stralucirea sidefie a acestora, perlele aduc un aer de rafinament si eleganta oricarei mirese!

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.