Setari Cookie-uri

Mastile naturale – rasfatul tenului miresei

Fiecare ten are caracteristicile si problemele sale, astfel ca ingrijirea trebuie individualizata. Insa indiferent de necesitatile tenului fiecarei mirese exista un principiu universal: tratamentele sa fie cat mai putin toxice. Tocmai de aceea am optat pentru ingrijirea naturala a tenului, propunandu-va cateva masti foarte apreciate de cele care le-au folosit.

Mastile si cremele cu spirulina

Spirulina este cunoscuta ca fiind mai ales un supliment alimentar, insa putine sunt cele care au incercat efectele acesteia asupra tenului. Se poate folosi praf de spirulina dizolvat in apa (nu in alcool sau ulei) amestecat cu orice crema sau masca de fata si in felul acesta combinati produsele profesionale destinate tenului vostru cu spirulina. Pentru efecte si mai intense insa puteti folosi direct produsele ce contin extracte de spirulina.

Indiferent de forma sub care o folositi, spirulina prezinta efecte pozitive asupra tenului, reducand ridurile, hidratandu-l, calmand pielea si avand un efect antiiritant si antiinflamator, oxigeneaza celulele epidermice reintinerind aspectul pielii, regenereaza epiderma si redau stralucirea si sanatatea tenului.

Masti naturale pentru ten uscat

Citește și:

Dupa ce ati frecat tenul cu malai si tifon pentru a indeparta celulele uscate, moarte de la suprafata epidermei tamponati fata cu un disc de vata imbibat in ulei de masline sau ulei de ricin. Acestea, pe langa efectul lor intens hidratant, stimuleaza regenerarea celulelor epidermice, echilibreaza secretia de sebum a glandelor de la nivelul tenului si previne aparitia ridurilor.

Masti naturale cu fructe

Dintre cele mai cunoscute fructe folosite pentru ten putem da exemplu lamaia. Efectele acesteia sunt de curatare, de scadere a secretiei de sebum, de inlaturare a petelor maronii, a pistruilor si de tonificare. Mai este folosita pentru inlaturarea punctelor negre.

Sucul de morcovi este apreciat prin continutul sau de minerale si beta-caroten, elemente ce au efecte revigorante asupra tenului, de intinerire, de crestere a ratei de regenerare celulara si de diminuare a ridurilor.

Citește și:

Bananele au un efect excelent de regenerare asupra tenurilor sterse, usor trecute. Amestecati miezul unei banane cu o lingurita de miere de albine si 20 de picaturi de zeama de lamaie si aplicati masca pe intreaga suprafata a tenului. Efectele vor fi vizibila dupa primele 5 masti.

Va asteptam si cu alte propuneri pe forumul nostru sau in rubrica de comentarii de mai jos.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.