Mireasa trebuie sa fie frumoasa, stralucitoare, cuceritoare, feminina, pur si simplu fascinanta. De fapt, asa ar trebui sa fie mereu, nu doar in ziua nuntii, cel putin in ochii sotului. Insa nu mai este o noutate faptul ca nimic nu e perfect si ca micile defecte ale imaginii pot fi mascate, de asemenea nu mai este un secret faptul ca frumusetea in viziunea oamenilor are cateva criterii comune.

Cum sa aplici fondul de ten daca ai acnee

Fiecare chip e unic si totodata are trasaturi comune. Ceea ce s-a observat insa este faptul ca frumusetea chipului este adesea atribuita simetriei acestuia. Aceasta concluzie a fost supusa chiar cercetarilor atat in randul adultilor cat si al copiilor, studiinduse modul in care acestia percep frumusetea – rezultatul: simetria duce spre frumusete, dar si armonia trasaturilor fetei.

Sa lamurim in primul rand care sunt cateva criterii ale unui chip “frumos” pentru a intelege ce sa ascundem sub machiaj si ce sa evidentiem.

Vorbeam de simetrie. Pe o linie verticala trasata pe mijlocul fetei marimea fruntii (masurata de la linia ce uneste capatul intern al sprancenelor) trebuie sa fie egala cu cea a nasului (masurat in continuare pana la varful acestuia) si egala cu distanta dintre nas si barbie. Ce se intampla cand nu sunt egale? Se va incerca crearea iluziilor optice care tind sa acopere astfel de defecte: coafura inalta fara breton si cu suvite pe margini pentru o frunte ingusta, evidentierea buzelor si a ochilor pentru nasucul mic, machiaj natural al buselor pentru barbiile inguste etc.

Un alt criteriu al frumusetii chipului se refera la armonia dintre trasaturile acetuia: marimea nasului, a ochilor, distanta dintre ochi, marimea buzelor, toate in relatie cu intregul chip. Poate ca lucrurile se complica putin, tocmai de aceea vom scrie mai jos cateva trucuri pentru frumusete, deloc greu de dedus.

1. Ochi sau buze. Indiferent daca alegeti sa folositi culori puternice sau pastelate, in general o parte a chipului trebuie evidentiata mai mult, in functie de trasaturile fiecaruia: ori ochii, ori buzele. Nu amandoua trasaturile pentru ca deja chipul devine mult prea incarcat. Daca aveti buze carnoase, simetrice, senzuale, este pacat sa nu le evidentiati, macar printr-un gloss roz-pal cu reflectii naturale.

2. Cand dam culoare obrajilor trebuie sa tinem cont de doua aspecte: locul unde ei se inrosesc natural si trasaturile fetei. Pentru primul aspect va aplecati cu capul in jos cateva secunde apoi va ridicati, obrajii vor fi rosii. Insa nu-i suficient. Fata nu trebuie sa fie nici rotunda, nici foarte lunga, nici patrata. Ea trebuie sa fie ovalizata si usor ca un dreptunghi cu varful spre barbie. Astfel, pentru fata rotunda, fardul in obraji se va aplica de sub pometi (nu pe acestia) pentru acrea un efect de umbre ce alungest fata (insa aplicarea fardului se va face pe liniile naturale induse de rosul real al obrajilor). Culoarea poate fi apreciata dupa cea naturala pe care ati depistat-o stand cateva secunde cu capul in jos. Pentru o fata lunguiata fardul de obraji trebuie sa fie luminos si alicat la nivelul pometilor.

Tot ce vrei sa stii despre fondurile de ten de la MAC
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: