Setari Cookie-uri

Special pentru mirese: Dieta Mariah Carey

Suna bine atunci cand auzi ca ai voie la orice in privinta alimentatiei, insa ôdozeleö sunt importante. Ideea meselor mici si dese pare sa aiba efect, insa, evident, lent. De fapt, asa si este sanatos, maximul de kilograme pe care ai voie sa le elimini pe luna fiind de 1,5 (nu 3-5 sau peste, cum apare in unele publicatii). Slabirea sanatoase cere asadar rabdare. Vom vorbi mai exact despre dieta minimala, cea pe care a incercat-o si Mriah Carey, avand rezultate exceptionale.

Suna bine atunci cand auzi ca ai voie la orice in privinta alimentatiei, insa “dozele” sunt importante. Ideea meselor mici si dese pare sa aiba efect, insa, evident, lent. De fapt, asa si este sanatos, maximul de kilograme pe care ai voie sa le elimini pe luna fiind de 1,5 (nu 3-5 sau peste, cum apare in unele publicatii). Slabirea sanatoase cere asadar rabdare. Vom vorbi mai exact despre dieta minimala, cea pe care a incercat-o si Mriah Carey, avand rezultate exceptionale.

Care este principiul de baza al acestei diete?

Pana la momentul de fata Heathy a publicat multe diete, insa toate respectand pe cat osibil normele de sanatate. Este important sa cunosti mai multe diete sanatoase, astfel incat sa o poti gasi pe cea potrivita organismului tau, cea la acare acesta raspunde. Mariah carey a incercat dieta minimala, cu rezultate vizibile.

Citește și:

In mod normal organismul iti cere ceea ce are nevoie. Insa in cazul dezechilibrelor metabolice si cresterii in gretate apare problema poftei de mancare. Cum iti propui sa te apuci de dieta, parca atunci ai pofte mai multe, ai manca exact ceea ce nu ai voie. Si este normal ca organismul sa simta toate acestea, pentru ca o dieta echilibrata care sa ii ofere toti nutrientii de care are nevoie implica varietatea alimentatiei. Majoritatea dietelor sunt restrictive, ceea ce duce la aceasta “simptomatologie”. Este firesc ca o dieta sau un regim alimentar sanatos sa interzica unele alimente, insa acestea trebuie scoase din consumul zilnic pe rand, nu toate odata, fiindca in acest caz corpul le va simti lipsa pe care o exteriorizeaza prin senzatia de foame.

Dieta minimala

Dieta minimala iti permite sa mananci orice, insa in cantitati foarte mici. Oricand iti este pofta ai voie sa mananci ceea ce iti doresti, insa cu o conditie pe care va trebui sa o respecti cu strictete: nu ai voie sa depasesti 5 grame de aliment. Pentru a nu umbla cu un cantar dupa tine, 5 grame echivaleaza cu aproximativ o lingurita cu sau fara varf din alimentul respectiv (depinde si de densitatea acetsuia), insa... fireste, o sa mananci una cu varf.

Citește și:

Vei observa ca in ciuda cantitatilor foarte mici dintr-un aliment vei avea tendinta sa mananci foarte des, iar daca faci o medie la finalul zilei vei constata ca ai avut un consum relativ normal de alimente, deci nu te infometezi. Daca mediul de lucru te aduce aproape de mancare in permanenta, avand acces mereu la aceasta, atunci ar mai trebui sa respecti o regula: pauza dintre gustari nu trebuie sa fie mai mica de jumatate de ora.

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.