Setari Cookie-uri

5 tratamente dulci pentru tenul miresei

Cine spune ca trebuie sa stai ore intregi in saloanele de infrumusetare sau sa dai o sacosa de bani pe un tratament facial bun?

Cine spune ca trebuie sa stai ore intregi in saloanele de infrumusetare sau sa dai o sacosa de bani pe un tratament facial bun?

Alternativa este sa intri in bucatarie! De aceasta data nu pentru a trudi deasupra unei tigai incinse, ci pentru a da mana de ajutor tenului tau. Cu putina grija si imaginatie poti crea o masca de fata: exfolianta, hidratanta, sau calmanta, numai buna pentru a te relaxa si a reda stralucirea pielii tale.

Mierea este ingredientul minune al oricarui tratament pentru piele. Hidrateaza pielea intarita de pe coate si genunchi, este un balsam ideal pentru buzele crapate si hraneste tenul mai bine decat orice alta substanta naturala. Poate ca diamantele sunt prietenele cele mai bune ale oricarei femei dar mierea de albine e cu siguranta amica ei cea mai utila.

Adesea uitam ca cele mai bune exfoliante sau tratamente de ingrijire sunt cele naturale. Bineinteles ca nu toate sunt atat de usor de aplicat precum mastile din comert, si nu miros atat de frumos ca acestea. In asemenea situatii capata sens vorbele cu talc ale bunicii: ” baba rabda la frumusete”.

Citește și:

Inainte de a te apuca de treaba trebuie sa respecti cateva reguli importante:

In primul rand asigura-te ca ingredientele folosite sunt proaspete si ca nu dezvolti reactii alergice la acestea. In plus, gandeste-te ca nu e bine sa exagerezi; o masca pe saptamana, mai ales cand vorbim de tratamente exfoliante, e mai mult decat suficient. Nu uita sa lucrezi intotdeauna cu instrumente curate si evita sa folosesti metalul, preferand boluri si linguri de sticla, lut, portelan sau lemn.

O alta regula de aur valabila in cazul tuturor tratamentelor faciale spune ca tenul trebuie curatat in prealabil prin utilizarea unui demachiant pentru a lasa substantele active din masca sa isi faca datoria.
Nu in ultimul rand, mastile se aplica evitand zona ochilor.

Masca hidratanta

Una din retetele cele mai usor de utilizat e cea cu miere simpla. Aceasta ajuta la curatarea si hidratarea tenului. Mierea se aplica pe tenul demachiat si spalat cu apa calduta (pentr a deschide porii) si se lasa sa actioneze intre 15 si 30 de minute. Se clateste cu apa calduta iar apoi cu apa rece (la temperatura camerei) pentru a inchide porii. Mai simplu de atat nu se poate. Dupa cum am mentionat anterior, masca nu se aplica mai des de o data pe saptamana.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.