Setari Cookie-uri

5 tratamente dulci pentru tenul miresei

Cine spune ca trebuie sa stai ore intregi in saloanele de infrumusetare sau sa dai o sacosa de bani pe un tratament facial bun?

masca cu miere Masca purificatoare

Mierea poate fi folosita si intr-o masca purificatoare alaturi de drojdie de bere, argila si iaurt. Cam 100 grame de drojdie se dizolva cu putina apa. Se lasa sa stea o jumatate de ora intr-un loc cald. Dupa ce pasta obtinuta s-a umflat, se adauga o lingurita de miere, o lingurita de argila si doua de iaurt. Se amesteca bine si se aplica cu degetele. Dupa 10 minute, se indeparteaza masca cu apa calduta iar apoi se tamponeaza fata cu apa rece pentru a inchide porii.

Masca exfolianta

Mierea poate fi utilizata si in cadrul unei masti exfoliante preparate in felul urmator: se pune aproximativ o lingurita de miere intr-un bol micut si se adauga cateva picaturi de apa, atat cat sa faca mierea maleabila Apoi, pentru exfoliere, se adauga o lingurita de zahar. Pasta astfel obtinuta se aplica pe fata cu grija si se maseaza usor pentru a evita zgarierea pielii. Desi zaharul are o textura dura, mierea va pastra fata hidratata. Se lasa sa actioneze 10 minute dupa care se indeparteaza cu apa calda.

Citește și:

Masca pentru albirea tenului

Cum anul asta se poarta tenul deschis la culoare cu tente trandafirii (moda lansat de vedete precum Scarlett Johansson si Nicole Kidman), m-am gandit sa va prezint si o masca pentru albirea pielii. Utila mai ales in cazu tenului cu tente galbui, aceasta masca ajuta la obtinerea unui ten alb-trandafiriu. Pentru obtinerea ei se foloseste cam o lingurita de miere la care se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Se amesteca bine, se aplica si se lase sa actioneze aproximativ 10 minute. Daca ai tenul uscat sau prezinti leziuni la nivelul pielii evita sa folosesti aceasta masca. De asemenea, nu este recomandata persoanelor sub 20 de ani.

Masca antiacneica

O masca de fata mai putin cunoscuta e cea cu miere si aspirina. Recomandata mai ales tenului acneic, aceasta ajuta la curatarea si dezinfectarea porilor. Daca ai tenul uscat e mai bine sa te feresti de aceasta masca deoarece aspirina usuca pielea.

Citește și:

Nu uita: nu se aplica mai des de o data pe saptamana!

Pentru crearea acestei masti ai nevoie de 3 aspirine netamponate si cateva picaturi de miere. Aspirinele se dizolva cu ajutorul a catorva picaturi de apa, se adauga mierea iar apoi se aplica pe ten masand usor cu miscari circulare. Masca se lasa pe fata pana se usuca dupa care se indeparteaza cu apa calduta.
Dupa aplicare vei observa ca tenul tau arata mai luminos, ca porii s-au micsorat si ca punctele negre au inceput sa dispara. Dupa acest tratament se va aplica din belsug crema hidratanta.

Un articol de Ioana I.

Sursa: Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Kudika. Noi iti recomandam:

Horoscop mai 2009

Genti si pantofi de lux

17 noutati in moda

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.