Setari Cookie-uri

Puterea fanteziilor erotice

Se spune ca principalul organ sexual feminin e creierul. Acolo incepe si se termina totul. Calea spre placere trece prin creier. De aceea atmosfera, contextul, starea emotionala, lipsa stresului influenteaza in mare masura succesul unei partide de sex. Insa intreaga poveste nu se termina aici.

Dezvaluirea fanteziilor erotice partenerului e o miscare cu siguranta tentanta, insa si deosebit de riscanta. Rezultatele unei astfel de incercari difera de la cuplu la cuplu. In timp ce in unele cupluri poate duce la intarirea relatiei, crescand nivelul de incredere si de intimitate, in altele poate avea un efect contrar. Sfatul de baza pentru cei ce se gandesc sa ii propuna partenerului propria fantezie sexuala e sa testeze terenul urmarind reactiile provocate. Vorbiti mai intai cu partener despre tema generala a fanteziilor pentru ca mai apoi sa abordati treptat propriile fantezii. In orice caz, toate fanteziile ar trebui discutate inainte de a fi puse in practica intre asternuturi.

Fanteziile sexuale variaza de la o persoana la alta in functie de preferinte insa exista o constanta a acestor fantezii. Majoritatea implica un joc de putere, fie dorinta de a controla pe cineva sau dorinta de a fi controlata. Prin urmare e de inteles de ce oamenii sunt destul de sceptici cand vine vorba de a dezvalui acele ganduri care le fac sangele sa fiarba. Un gand ce pe tine te excita ar putea parea inacceptabil pentru altcineva.

Gandul ca fanteziile ar putea fi cumva percepute ca un gest de tradare reprezinta un alt motiv important pentru care femeile evita sa dezvaluie partenerului de viata acele ganduri care le pun libidoul in functiune. Se tem ca partenerul ar putea crede ca nu le poate satisface sau ca s-ar considera cumva inselati. Insa studiile arata ca fanteziile sexuale (din partea ambilor parteneri) apar foarte des si in cadrul relatiilor stabile, fericite si bazate pe incredere si respect.

In realitate fantasmele sexuale nu sunt niste experiente pe care cele mai multe dintre noi le-ar pune in practica. Acestea ne excita tocmai pentru faptul sa nu sunt reale. Mintea exploreaza locuri si situatii in care corpul nu ajunge. Asa se explica si succesul fanteziei ‘viol’ in randul multor femei. Faptul ca isi dau voie sa viseze la asa ceva nu inseamna ca ar dori sa treaca printr-o astfel de experienta ci doar ca sunt excitate de gandul de a fi dominate. Accentul ar trebuie sa se puna pe relatiile de putere mai degraba decat pe coordonatele fantasmei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.