Setari Cookie-uri

20 sfaturi pentru conturarea siluetei

Conturarea si mentinerea siluetei sunt preocupari constante in viata unei femei. Iata cateva sfaturi care sa-ti fie de folos indiferent de scopul imediat pe care il ai.

Conturarea si mentinerea siluetei sunt preocupari constante in viata unei femei. Iata cateva sfaturi care sa-ti fie de folos indiferent de scopul imediat pe care il ai.

10 sfaturi pentru conturarea siluetei

1) Stabileste-ti ore fixe de masa. Organismul tau isi va regla secretia de sucuri gastrice si isi va inlesni digestia.

2) Bea cel putin 2 litri de apa zilnic. Vor ajuta la detoxifiere si implicit la conturarea siluetei

3) Mananca cereale integrale in fiecare dimineata. Sunt alimente cu indice glicemic scazut care iti vor da senzatia de satietate fara a stimula depunerea grasimilor pe zonele “cu probleme”.

4) La pranz opteaza pentru friptura sau peste cu salata. Este o masa foarte consistent, satioasa si nu ingrasa deloc!

5) Ia cina cu cel putin trei ore inainte de culcare si imparte-ti mancarea cu prietenii! Poti manca un meniu asemanator pranzului sau poti improviza: cereale integrale de tipul orezului decorticat, paste integrale, supa, salata de fructe, etc.

6) Daca iti plac fructele, mananca-le dimineata, cu 15-20 minute inainte de micul dejun.

7) Fa putin sport! Cauta o activitate fizica pe placul tau si gaseste-ti timp in fiecare zi pentru cel putin 30 minute de miscare. Nu este obligatoriu sa mergi la o sala specializata! Poti face putin sport acasa, poti alege sa practici jogging sau te poti inscrie la cursuri de dans.

8) Renunta complet la painea alba, sucuri (mai ales acidulate!), zahar procesat, dulciuri si prajeli.

9) Nu te infometa! O dieta sanatoasa nu presupune foame! Trebuie sa mananci inteligent, incercand sa disociezi cat mai mult lipidele de glucide si sa alegi variantele “bune” ale acestor principii alimentare, fara a iti supune organismul la un stres major. Explicatia acestui sfat este simpla: fortandu-ti organismul sa slabeasca, acesta va intra intr-o stare de autoconservare care se va manifesta prin aparitia fazei de platou. De aceea vei inceta sa mai slabesti chiar daca alimentatia iti va fi extrem de saraca in calorii.

10) Renunta la orice tip de alcool! Contrar parerii generale, acesta nu ingrasa atat de mult pe cat se zvoneste, dar iti scade glicemia (care este oricum redusa in timpul unei cure). In consecinta, poti ajunge sa te simti foarte rau din pricina unui singur strop de alcool. Asadar, pentru binele tau, este indicat sa il eviti pe parcursul dietei.

Citește și:

10 sfaturi pentru mentinerea siluetei

Bravo! Ai reusit! Ai facut exercitii, ai mancat cereale integrale, legume si fructe proaspete, arati minunat in costumul de baie si esti gata pentru plaja! Acum, cum iti mentii silueta asa cum o doresti, cu atatea tentatii in jur – mancaruri noi si neobisnuite, nopti tarzii si poate insuficiente exercitii?

Vestea buna este ca-ti poti mentine silueta, chiar si in vacanta! Bineinteles, daca este vorba de o vacanta plina de activitati care pot include rafting-ul pe rauri, alpinismul sau ciclismul, vei putea arde mult mai multe calorii. Totusi, daca-ti petreci vacanta pe plaja sau langa piscina, trebuie sa-ti echilibrezi mesele care-ti permit sa-ti mentii silueta.

Iata cateva sfaturi privind mancarea, pe care sa ti le amintesti si in vacanta:

1) Mananca cereale integrale, fructe si legume in fiecare zi

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.