Setari Cookie-uri

Secrete exotice pentru un par de mireasa irezistibil

Cliche-ul bad hair day este mai mult decat adevarat pentru orice femeie. Sa nu te simti bine cu tunsoarea, stilul sau luciul parului tau iti afecteaza nu numai infatisarea, ci si moralul.

Cliche-ul bad hair day este mai mult decat adevarat pentru orice femeie. Sa nu te simti bine cu tunsoarea, stilul sau luciul parului tau iti afecteaza nu numai infatisarea, ci si moralul.

La fel ca si pielea, parul este un barometru al sanatatii noastre generale; acesta devine lipsit de viata atunci cand este neingrijit si prost hranit. Parul are nevoie de o alimentatie sanatoasa, de somn si un nivel minim de stres pentru a-si mentine luciul. Parul depinde de asemenea de un scalp sanatos; efectuarea unui masaj al scalpului activeaza foliculii si reduce tensiunea asupra scalpului.

Una dintre cele mai impresionante trasaturi ale femeilor asiatice este parul lor lung, drept si lucios. Istoric, parul lor a fost intotdeauna lucios tocmai pentru ca nu pun atat de mare accent pe produsele care au aparut pe piata, ci se bazeaza mai mult pe ceea ce ofera natura.

Citește și:

Astazi, in Asia, samponul a inlocuit uleiul de cocos pentru spalarea parului, insa importanta acordata sanatatii parului este inca majora - un adevarat ritual al frumusetii. Flori, uleiuri si diferite plante sunt aplicate pe par in mod regulat pentru a-sii mentine stralucirea. Mai mult, dieta traditionala asiatica, bazata pe fructe, legume, cereale si peste este hrana perfecta pentru un par sanatos.


In timp ce o curatare si hidratare adecvata a parului asigura o protectie buna fata de factorii mediului, produsele de par din comert care contin chimicale in exces pot face mai mult rau decat bine. Acest articol isi doreste sa evidentieze diverse remedii naturale pentru par, testate tocmai de acele femei ce detin acele cozi negre impletite stralucitoare care vorbesc de la sine.

Remedii:

PENTRU PAR USCAT – Masati-va parul cu pulpa de la un avocado; lasati sa actioneze intre 15 si 20 de minute. Masati-va parul cu ulei de cocos si lasati-l sa actioneze cateva ore; spalati apoi parul de mai multe ori, pana il simtiti matasos, si nu uleios.

Citește și:

PENTRU PAR LIPSIT DE LUCIU – Masati-va parul cu doi morcovi rasi (nu conteaza daca parul este ud sau uscat). Infasurati apoi parul cu un prosop si lasati sa actioneze intre 15 si 20 de minute.
Stoarceti jumatate de lamaie si puneti sucul acesteia intr-o cana cu apa. Folositi amestecul ca lotiune capilara dupa ce ati samponat parul.

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.