Setari Cookie-uri

Cam asa este in dragoste: Sexul face si desface

Dintotdeauna am auzit in jurul nostru: Sa vedem daca suntem compatibili si apoi mai vorbim despre noi! Trebuie sa fim compatibili, altfel ne pierdem timpul! Nu sunteti compatibili, adio sex. Compatibilitate... Potrivire sexuala... Cum ne dam seama daca suntem compatibili?

Dintotdeauna am auzit in jurul nostru: Sa vedem daca suntem compatibili si apoi mai vorbim despre noi! Trebuie sa fim compatibili, altfel ne pierdem timpul! Nu sunteti compatibili, adio sex. Compatibilitate... Potrivire sexuala... Cum ne dam seama daca suntem compatibili?

cearta si neintelegeri de la sex


Ce inseamna a fi compatibili? Trebuie sa caut un anumit tip de vagin? Larg, stramt, flexibil, rigid, alunecos?
Penisul trebuie sa aiba o anumita marime? Ce fel de penis este compatibil cu vaginul meu? Mare, scurt si gros, lung si subtire? Si asa "apar" cautarile obsedante, incercarile sau testarile interminabile... Si ma intreb: "Oare nu pierdem esentialul fiind atat de concentrati pe caracteristici si nu calitati?"


Cat de importanta este acea compatibilitate? Cat de esentiala este? Este ea garantia succesului unei relatii sau doar a unui act sexual de calitate? Stim cu totii ca o relatie nu se reduce doar la sex. Cati dintre noi suntem compatibili potrivit organelor sexuale? Sa nu uitam ca multa vreme, undeva candva, in istoria societatii de azi, casatoria era o afacere, un aranjament intre parintii celor doi si ca, de cele mai multe ori, relatia sexuala venea doar dupa oficializarea casatoriei.


Nu se accepta divortul si cu atat mai putin, impedimentele de genul nepotrivire sexuala ca motiv plauzibil unei despartiri intre parteneri. Credeti ca viata acelor oameni era numai chin si suferinta? Poate ca da, poate ca nu!? Istoria ne arata ca stramosii nostrii erau destul de creativi si plini de resurse in rezolvarea unor astfel de probleme.


Multi dintre noi pleaca de la premisa: totul se rezolva in pat. Studiile arata ca este vorba de o anumita perceptie eronata asupra importantei sexului intr-o relatie datorita naturii diferite a trairilor psiho-somatice din timpul actului sexual.
Ceea ce s-a observat este ca in cazul unei relatii bune intre parteneri, cand totul "merge bine", 20% din succes este atribuit sexului, iar in cazul acelora unde lucrurile "nu merg prea bine", importanta sexului creste pana la 80%.


A fi compatibili sexual presupune ca atitudinea, comportamentul, asteptarea, fantezia fiecaruia dintre parteneri ca convearga la un moment dat accentuand sentimentul de comuniune, intreg... Alteori compatibilitatea sexuala este apreciata dupa frecventa momentelor de intimitate. Contabilizarea actelor sexuale pe unitate de timp este o forma de "masurare" a iubirii partenerului pentru unii dintre noi. Surprinzator, nu?!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.