Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in Italia!

Roma, orasul impanzit de monumente istorice lasate de trecerea vremii, are de oferit cate ceva pentru toate gusturile.

Roma – „oraul sufletului” (lordul Byron)

Roma, oraul împânzit de monumente istorice lsate de trecerea vremii, are de oferit câte ceva pentru toate gusturile. Cel mai mare i mai important ora al Italiei, centrul economic i cultural este locuit de peste 2,5 milioane de suflete, crora li se adaug milioane de turiti care îl viziteaz în fiecare an. Principalele atracii turistice: Colosseumul, Pantheonul, i sutele de biserici i monumente.

Colosseum-ul rmâne cea mai vestit i mai mare aren construit vreodat de romani. Iniiativa construirii sale a avut-o împaratul Nero ca urmare a influenei majore pe care o aveau în acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel, s-a realizat o aren imens pentru asemenea spectacole publice. Termenul de Colosseum provine de la statuia colosal - de 36 de metri - care îl reprezenta pe Nero în chip de zeu al soarelui, odinioar amplasat lng amfiteatru, demolat ulterior.

O splendoare - Fontana di Trevi a fost construit de arhitectul Salvi în 1735 i terminat în 1762. Aceast fântan este un exemplu perfect de stil rococo cu efecte dramatice - creaturi acvatice de marmur, dominate de un impresionant Oceanus. Apa vine din izvorul Acqua Vergine, numit aa deoarece, conform legendei, o fecioar le-a artat sursa soldailor însetai. Povestea e sculptat în dreapta lui Oceanus. Se spune c trebuie s arunci un bnu în fântân ca s fii sigur c te vei intoarce la Roma, dar i ca dorinele puse la aruncarea bnuului s se îndeplinesc.

Cu proporiile sale absolut perfecte, Pantheon-ul era considerat în Antichitate drept "Miracolul Romei". Aprecierea rmane valabil pân în prezent, cci acest miracol se ridic mândru, exact aa cum a fost construit de Adriano, în urm cu 1 900 de ani. Acest templu este o exemplificare extraordinar a uneia dintre cele mai mari invenii romane: domul.Construcia este o emisfer perfect, având întimea i diametrul egale intre ele.

Milano – capitala modei

Milano este una dintre capitalele modei, dar si patria Cinei cea de taina a lui Leonardo si a celui mai important teatru de opera din lume, La Scala. Dat, mai presus de toate, Milano este centrul afacerilot din Italia. Nu exista un loc mai potrivit de a incepe turul orasului decat centrul sau spiritual si anume Domul, comparat de Mark Twain cu un “poem in marmura”. Pentru a arunca o privire asupra unui aspect contemporan si mult mai actual al vietii milaneze, faceti o plimbare pe Via Monte Neapole. Aceasta este cea mai aleganta artera comerciala din Milano. Vei gasi aici numele tuturor starurilor modei italiene – Armani, Moschino, Valentino, Krizia si Versace, pentru a numi doar cateva, precum si ultimele noutati in domeniul arhitecturii si a artei contemporane.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.