Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in Italia!

Roma, orasul impanzit de monumente istorice lasate de trecerea vremii, are de oferit cate ceva pentru toate gusturile.

Principalele monumente si muzee sunt : Domul din Milano, biserica Romanesque a Sant’Ambrogio, biserica Santa Maria delle Grazie, castelul Sforza, muzeul Brera i Gara ceantral. Milano este cel mai important ora din lume în privina operei lirice cu faimosul su Teatro alla Scala. În Milano se regsesc dou dintre cele mai faimoase echipe de fotbal din lume A.C. Milan i Internazionale Milano F.C, precum i circuitul de Formula 1 de la Monza, aflat în suburbiile oraului. Este de asemenea faimos pentru prjitura sa tradiionala, il panettone.

Pentru experii din mod si design, Milano este oraul care deine monopolul asupra „stilului italian”. Ca i capital a designului vestimentar, Milano este un ora cosmopolitan, bine aranjat, care tie cum s îi fac un spectacol. Astzi, Milano mai domin calendarul modei i designului, de la afacerile de comer internaional la coleciile de var i primvara couture i cele prêt-à-porter. Lista de premii include maina de scris Olivetti i veiozele Artemide, dar i mainile Ferrari, un simbol al mândriei naionale. Italia i-a fcut o reputaie în designul automobilelor i al motocicletelor, începând de la modelele unice marca Ferrari, la scuterele obinuite marca Vespa.

Veneia – viaa ca o mascarad

Amplasat în laguna srat a Mrii Adriatice, pe aproape 5 km de pmânt, Veneia se întinde pe mai mult de 100 de insulie. Principala cale pe ap este Canal Grande, care erpuiete din Piaa San Marco spre marginea oraului. De-a lungul Marelui Canal pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogaii negutori veneieni. Principalele atracii ale oraului le constituie, pe lâng Canal Grande, Piaa si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumratele comori arhitectonice, artistice i culturale. Nu pot fi omise insulele lagunei - Murano, Burano, Mazzorbo, Torcello, Sant'Erasmo sau Pellestrina.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.