Setari Cookie-uri

Innsbruck, orasul povestilor

Luna de miere in... Austria

"Inima muntilor Alpi”", asa cum este el considerat de catre localnici, Innsbruck-ul reprezinta una dintre destinatiile preferate pentru turistii din intreaga lume. Orasul vechi, atestat documentar inca din secolul al XII-lea, reprezinta unul dintre punctele principale de atractie ale zonei datorita frumusetii deosebite a cladirilor vechi si a stilului arhitectural unic. Resedinta a Tirolului, orasul din sud-vestul Austriei este vizitat cu regularitate de adeptii sporturilor de iarna dar si de cei indragostiti de natura, libertate, cultura, arta si istorie.

Orasul vechi

Innsbruck-ul este un oras medieval, resedinta administrativa a Tirolului care are statut de statiune turistica dar reprezinta in acelasi timp si un important centru universitar al Austriei. Fara indoiala un farmec aparte i-l confera "orasul vechi", la prima vedere o ingramadire claustrofoba de case medievale inguste si inalte, inghesuite unele intr-altele. Multe dintre aceste cladiri cu parfum istoric sint pictate in culori pastel, cu scene mitologice sau din viata de zi cu zi a cetatii anilor 1400-1700 si adapostesc un adevarat labirint de ganguri, arcade, bolte, coloane si cotloane.

Coloana vertebrala a vechiului burg medieval este strada Herzog-Friedrich, strajuita de mici magazine si cafenele. Parfumul medieval al Innsbruck-ului este completat si de Castelul Ambras, care are statutul de cel mai vechi muzeu din Europa. Construit de Arhiducele Ferdinand al II-lea al Austriei (1529-1595), a reprezentat resedinta favorita a acestuia si a fost construit initial ca muzeu pentru colectiile sale de arme, armuri, carti si opere de arta, inca prezente in interiorul somptuoaselor sali ale castelului. Printre exponate se numara obiecte exotice din coral, fildes, corn de rinocer, dar si picturi de Lukas Cranach, Tizian, Van Dyck, Velasquez etc.

O atractie turistica deosebita o reprezinta atat nenumaratele magazine din orasul vechi in care poti gasi de la brelocuri si halbe pina la traditionalele perechi de pantaloni din piele si palarii tiroleze cat si romanticele cafenele ce te imbie, la fiecare colt de strada, sa le treci pragul.

O vacanta reusita

Nu putem decit sa concluzionam ca Innsbruck are toate ingredientele pentru a oferi o vacanta de vis. De la istorie la sporturi de iarna, de la povesti la traditii austriece de la cumparaturi la odihna si liniste intr-una dintre cele mai pitoresti regiuni din intreaga Europa. Orasul este legat prin curse aeriene zilnice de mari centre europene cum ar fi Köln, Bonn, Hamburg, Rotterdam, Amsterdam sau Londra, prin care se pot face legaturi cu Bucurestiul, dar si curse regulate catre alte orase europene, mai apropiate, cum ar fi Viena sau Munchen, pentru scurtarea timpului de tranzit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.