Iordania este o destinatie perfecta indiferent de gusturi, posibilitati, standarde si preferinte. Accesibil din punct de vedere financiar, acest mic stat din Orientul Apropiat gazduieste una dintre Cele Sapte Minuni ale Lumii Contemporane: orasul Petra supranumit Orasul Rosu. Sute de mii de turisti viziteaza anual aceasta tara relativ mica. Motivele sunt numeroase: ospitalitatea localnicilor, deschiderea la Marea Moarta, zestrea cultural-religioasa, hotelurile de lux si preturile mici ar fi doar cateva dintre atuurile acestei destinatii. In plus, anotimpul perfect pentru vizitarea acestei tari este iarna.

Chiar daca vorbim despre o tara extrem de mica – aproximativ 93.000 de kilometri patrati si 6 milioane de locuitori – nu trebuie sa anulati posibilitatea unei vacante extrem de interesante.
Oficial denumita Regatul Hasemit al Iordaniei aceasta tara este situata intre Siria, Arabia Saudita, Iraq, Israel si Marea Arabiei, Iordania este, spun unii, o destinatie mult mai atractiva chiar decat Egiptul, Siria, Turcia sau Tunisia. Desigur, gusturile nu sunt discutabile, cert este insa ca toti cei care au vizitat aceasta tara au ramas impresionati de vastitatea sa turistica.

Amman – orasul capitala

Orasul situat pe 19 coline a purtat numele de Philadephia. A fost parte a Imperiului Roman, apoi a celui Bizantin pentru a deveni in secolul al XIX-lea parte a Imperiului Colonial Britanic. In 1946 orasul isi obtine independenta. Astazi este unul dintre cele mai incantatoare orase al lumii arabe.
Turistul care poposeste in Amman va fi incantat de imbinarea dintre traditional si modern. Localnicii sunt incredibil de ospitalieri, orasul gazduieste o multime de mall-uri, resturante si hoteluri de lux iar in centrul vechi – care este de fapt anticul oras nelocuit de 150 de ani – se afla o serie de ruine romane conservate extrem de bine. Combinatia dintre cultura romana si cea araba, plus influentele occidentale destul de pronuntate fac din acest oras o destiantie absolut incantatoare.

Petra – orasul minune

Orasul Petra este localizat la 162 de mile sud de capitala iordaniana Amman si este construit pe o terasa din apropierea Vaii lui Moise. A fost capitala regatului arab al nabatenilor, fiind loc de intalnire al caravanelor. Petra este faimos pentru tunelurile de apa si structurile sapate in roca. A fost descoperit de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burchhardt in 1812. Orasul taiat efectiv in stanca rosie poate fi vizitat pe jos sau pe magarus – animalul il inchiriati la intrarea in orasul-muzeu. Pentru vizitarea acestei Minuni nu va va fi suficienta o singura zi. Poate doar in doua trei zile va veti putea face o imagine exacta.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: