Setari Cookie-uri

Luna de miere in Iordania

Iordania este o destinatie perfecta indiferent de gusturi, posibilitati, standarde si preferinte. Accesibil din punct de vedere financiar, acest mic stat din Orientul Apropiat gazduieste una dintre Cele Sapte Minuni ale Lumii Contemporane: orasul Petra supranumit Orasul Rosu. Sute de mii de turisti viziteaza anual aceasta tara relativ mica. Motivele sunt numeroase: ospitalitatea localnicilor, deschiderea la Marea Moarta, zestrea cultural-religioasa, hotelurile de lux si preturile mici ar fi doar cateva dintre atuurile acestei destinatii. In plus, anotimpul perfect pentru vizitarea acestei tari este iarna.

Jerash, orasul roman si Wadi Rum, desertul rosu

Jerash, denumit in antichitate Gerasa, este unul dintre cele mai bine conservate orase romane ale lumii. Exista specialisti care sustin ca ruinele din Pompei au fost mult mai bine pastrate – dar totusi oraselul din nordul Iordaniei ramane un important punct de reper al arhitecturii imperiale.
Wadi Rum este vizitat anual de sute de mii de turisti. Se estimeaza ca in acest desert cu nisip rosu mai traiesc aproximativ 40 de familii de beduini. Agentiile de turism care ofera excursii optionale in zona organizeaza inclusiv mese in corturile acestor localnici nomazi. De asemenea, turismul este destul de dezvoltat in regiune astfel incat vizitoatorii pot inchiria jeepuri pentru excursii individuale sau in grup prin desert.

Daca ajungeti in Iordania nu trebuie sa ratati Aquaba, cea mai frumoasa statiune iordaniana de la Marea Rosie. Aici veti gasi o multime de hoteluri care practica politica preturilor mici si veti putea incerca cam toata gama sporturilor nautice. Oricum, un lucru este clar: cumparaturile, suvenirurile, bucataria excelenta orientala, aromele, miresmele, culorile si oamenii primitori va vor face sederea in Iordania de neuitat.

Preturi si oferte

Un sejur Revelion in Iordania, oferit de agentia Queen Travel suna cam asa: 5 nopti de cazare cu demipensiune la un hotel de patru stele din Aquaba, transportul cu avionul, excursie in orasul Petra, transferuri si Masa Festiva de Revelion va va costa 870 de euro. Tot in perioada Sarbatorilor, agentia Butterfly are o oferta de cazare pe coasta de nord a Marii Moarte. Camera la un hotel de 5 stele va va costa de la 77 la 119 euro in functie de preferinte. Hotelul dispune de un centru SPA renumit pentru facilitatile sale iar zona in care este amplasat resortul este absolut fermecatoare.

Sursa: Lazy.ro

Citeste si alte articole asemanatoare pe Lazy:

Cele mai renumite Piete de Craciun

Dublin by day, Temple Bar by night

Snowboard versus schi
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.