Setari Cookie-uri

Luna de miere in orasul noptilor albe

Este cunoscut ca fiind fereastra catre Apus a Rusiei. Este supranumit Capitala a Nordului, “Oras al palatelor sau Muzeul in aer liber al neoclasicismului. I se spune Orasul rosu nu pentru ca istoria sa este strans legata de un regim pur comunist ci pentru ca in limba rusa, rosu inseamna si frumos. Leningrad sau Sankt Petersburg a fost capitala a imperiului pentru mai mult de doua sute de ani. Se spune ca Moscova este inima Rusiei iar Sankt Petersburgul capul ei. Un oras prin excelenta dedicat artei, culturii, istoriei. Rezervat turistilor avizati si avizi de intelectualitate.

Palatul Stroganov este cunoscut astazi sub numele de “Muzeul figurilor de ceara” si a fost construit intre anii 1752-1754. Este pozitionat, ca importanta, pe locul doi dupa Muzeul Madame Toussaud din Londra si cuprinde peste 1300 de figuri de ceara.

Catedrala Sfantului Isaac se mandreste cu una dintre cele mai mari cupole ale lumii. A fost construita intre anii 1818-1858 si are un dom inalt de aproape 102 metri, poleit cu aur, care domina orasul si a devenit in timp unul dintre simbolurile lui.

Amiralitatea este una dintre cele mai impozante cladiri ale orasului. A fost construita intre anii 1806-1823 si reprezinta unul dintre cele mai mari simboluri ale orasului.
Lista poate continua. Sankt Petersburgul este oras dedicat cladirilor, monumentelor, muzeelor si catedralelor celebre. Nu trebuie sa ratati centrul vechi al orasului care se afla de cateva decenii pe lista Patrimoniului universal al UNESCO. Dintre atractii putem aminti Palatul de vara, Arcul de Triumf, Fortareata Sfintii Petru si Pavel, Academia de Stiinte a Rusiei, Catedrala Petru si Pavel, Palatul de Marmura si Teatrul Alexandrinskii. Si multe altele…

Sursa: lazy.ro

Citeste articole asemanatoare pe lazy:

O camera pentru doi, va rog!

Destinatie de vacanta: rafinamentul


Ghidul aventurierului: calea spre Mexic
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.